02 / 05 / 2024

bodrum kaçıncı deprem bölgesi

bodrum kaçıncı deprem bölgesi

UDİM Müdürü Dr. Doğan Kalafat, Bodrum'un birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkati çekerek, "Burada yaşayan bütün toplumun her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olması ve depreme dayanıklı binalarda oturmasını öneriyoruz" dedi.

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Bodrum'daki Cennet Koyu'nda kaçak yapılaşma tam gaz: İmar Kanunu'na aykırı! 

Bodrum Gölköy Mahallesi’nde geçen sene kiralanan dünyaca ünlü Cennet Koyu’ndaki kaçak yapılar için yapılan suç duyurularına karşın hala durum aynı. İmar Kanunu'na göre Belediye tarafından yıkılması gereken tesis 2024 sezonu için de işleri büyütmeye başladı. 

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? Deprem uzmanları tek tek açıkladı!

Dün akşam saat 23:53'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedilen 4,1 büyüklüğündeki deprem tedirginlik yarattı. Peki Yalova'daki 4.1'lik sarsıntı, büyük İstanbul depreminin öncüsü mü? İşte deprem uzmanlarının o açıklamaları...

Dikkat! İstanbul depremi kaçınılmaz olacak! Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan kritik tarih açıklaması!

İstanbul'un önündeki depremin er ya da geç kaçınılmaz olacağını söyleyen Deprem profesörü Ahmet Ercan'dan depremin tarihi ve şiddetiyle ilgili kritik açıklama geldi.

5.1 büyüklüğündeki depreme 'Öncü' demişti, Prof. Dr. Ercan'dan yeni açıklama geldi!

Mega kent İstanbul ve çevresinde yaşanan depremler ülke gündemindeki yerini de koruyor. Son olarak 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen Mudanya depreminden sonra "Öncü deprem" uyarısında bulunan Prof. Dr. Ercan, bir açıklama yaptı.

Bodrum'da kaçak yapılaşma dur durak bilmiyor! 6.890 kaçak yapı mühürlendi!

Son yıllarda kaçak yapılaşmanın hedefi haline gelen Bodrum'da 6 bin 890 kaçak yapı mühürlenirken, 18 milyon 545 bin TL para cezası uygulandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak yapılaşma ile mücadelenin süreceğini belirtti. İşte detaylar...

Bodrum’da kaçak yapılara geçiş yok! Kaçak yapılara beton veren firmalar ifşa edilecek!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha önce mühürlenmiş kaçak yapıları yerinde inceleyerek, tarım arazisi üzerinde gerçekleştirilen imara aykırı yapılaşmaya izin veremeyeceklerini söyledi. Başkan Aras, kaçak yapıya beton veren firmaları ifşa edeceğini belirtti.

İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansı yok! SON DAKİKA! Deprem erken uyarı sistemi nasıl olmalı? 

Prof. Dr. Haluk Özener, 5. Uluslararası Deprem Erken Uyarı Konferansı'nda İstanbul'da depremden 3-5 saniyede kaçma şansının olmadığına dikkat çekerek, uyarı sistemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

bodrum kaçıncı deprem bölgesi Haberi

bodrum kaçıncı deprem bölgesi

Bodrum'da, 17 Ağustos Marmara Depremi'ni anma etkinlikleri kapsamında UDİM Müdürü Dr. Doğan Kalafat ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner'in katıldığı bir seminer düzenlendi. 


Seminer öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalafat, son bir haftadır Bodrum'da yaşanan depremleri "deprem serisi" diye yorumladıklarını söyledi. 


Deprem serilerinin özellikle güneybatı kıyılarında ve Batı Anadolu'da sıklıkla görüldüğüne işaret eden Kalafat, "Birden fazla deprem fırtınasının iç içe girdiği bir deprem etkinliğidir. Bu dizilerde bölgede ne kadar çok aktif ve tali fay varsa bunların her biri ardarda çalışarak bir seri deprem üretirler" diye konuştu. 


Deprem dizilerinin ortalama 5'e yakın orta büyüklükte deprem ürettiğini kaydeden Kalafat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen hafta başlayan Bodrum'daki deprem etkinliğinde yaklaşık 400'e yakın deprem oldu. 


Bunların sadece birkaç tanesi Bodrum'da yaşayan insanlar...