17 / 05 / 2024

Bodrum kaya mezar tepki villa

Bodrum kaya mezar tepki villa

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Helenistik Dönem’e ait iki kaya mezarının üzerine villa inşaatı yapılması tepkilere neden oldu. Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Ali Dizdar da ilçenin her yerinden tarih fışkırdığını ancak koruyacak yetkili olmadığını söyledi.,

Bülent Kaya: Pandemiden en az etkilenen sektör gayrimenkul oldu!

Bodrum’da ve İstanbul’da yatırımları olan iş adamı Bülent Kaya pandemi sürecinden en az etkilenen sektörlerden birinin gayrimenkul sektörü olduğunu söyledi.

Deniz GYO, Le Chic Bodrum'da Kaya Hotels & Resorts ile anlaştı!

Deniz GYO, turizm başta olmak üzere birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Kaya Holding ile ilk projesi Le Chic Bodrum için iş birliği yaptı.

Deniz GYO Le Chic Bodrum projesindeki otelin işletmesini devretti!

Deniz GYO'nun Muğla İli, Bodrum İlçesi, Eskiçeşme Mahallesi, Asarlık Mevkiinde Ataman Turizm ve Ticaret A.Ş. ile ortaklık geliştirilmekte olduğu Le Chic Bodrum gayrimenkul projesi dahilinde yer alan otel kompleksi "Kaya Palazzo" lisansı ile işletmeye verdi.

Eskişehir'de kiraladıkları evde define arayan şüpheliler aranıyor!

Eskişehir'de SİT alanı içindeki bir evi kiralayarak içinde kaçak kazı yapan ve buldukları kaya mezarı tahrip eden şüheli şahıslar aranıyor.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi'nde son durum!

Kentin tarihi dokusunu korumak ve tarih turizmini canlandırmak için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe Mahallesi'nde başlattığı 'Kızılkoyun Projesi'nde 61'inci kaya mezarına ulaşıldı.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Muğla'daki antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan antik mezar sayısının 55'e yükseldiği bildirildi.

Bodrum'da inşaat alanında bulunan antik mezar sayısı 55'e yükseldi!

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki bir inşaatta mayıs ayından bu yana devam eden kazı çalışmasında, ortaya çıkan mezar sayısı 55'e yükseldi.

Gaziantep'teki cami inşaatında kaya mezarı bulundu!

Gaziantep'te merkez Şehitkamil ilçesi İbrahimli Mahallesi'nde cami inşaatı hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait kaya mezarı ve dibek taşı bulundu.

Doğal Kaya Bodrum satış ofisi!

Doğal Kaya Bodrum satış ofisi ile 0212 345 11 00 numaralı telefondan görüşebilirsiniz. Bodrum Gündoğan'da inşa edilen projede toplam 15 adet niş villaya yer veriliyor.

Bodrum'da inşaat alanında kaya mezarları bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapımına başlandığı günden itibaren doğaseverlerin, tarihçilerin ve Bodrumluların büyük tepkisini çeken Göktepe Mevkindeki inşaat alanında müze görevlilerince kurtarma kazıları başlatıldı.

Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor!

Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Kommagene Krallığı'nın başkenti Samosata ile Melitene arasında yer alan 208 kaya mezarı bulunuyor.

Bodrum kaya mezar tepki villa Haberi

Bodrum kaya mezar tepki villa

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Helenistik Dönem’e ait iki kaya mezarının üzerine villa inşaatı yapılması tepkilere neden oldu. Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği Başkanı Sema Höcek, kaya mezarlarını önceden tespit edip, Bodrum Sualtı Arkeloji Müzesi yetkililerine bildirip, tescillenip, koruma altına alınmasını istemelerine rağmen üzerine yan yana iki villa yapıldığını ileri sürerken, Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Ali Dizdar da ilçenin her yerinden tarih fışkırdığını ancak koruyacak yetkili olmadığını söyledi.,


Gündoğan Mahallesi , Kızılburun Mevkisi’ndeki, toplam 1200 metrekarelik arazi üzerine İstanbullu tekstilci bir işadamı tarafından 200’er metrekarelik iki tripleks villa inşaatına yaptırıldı. Peynirçiçeği Gündoğan Gönüllüleri Derneği ve Mavi Yol Girişimi üyeleri, iki villanın daha önceden belirledikleri Helenistik Dönem’e ait Karyalılar’dan kalma kaya mezarının üzerine yapıldığını belirtip, kayıt ve koruma altına alınması için Bodrum Sualtı arkeoloji...