04 / 05 / 2024

bodrum küdür yarımadası plaj tesisleri

bodrum küdür yarımadası plaj tesisleri

Küdür Yarımadası'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi üzerine, plajdaki işletmelerin tahliye işlemleri başlatıldı. Yasal süreci bitirilen tesislerden biri bugün kaldırıldı...

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa için yıkım ve para cezası kararı!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda bulunan kaçak villa için, belediye tarafından yıkım ve 63 bin TL'ye yakın para cezası kararı alındı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

Bodrum'daki hassas alandaki son işletme de yıkılıyor!

Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Muğla'nın Bodrum ilçesi Küdür Yarımadası Doğal Sit Alanı'nda bulunan son işletmenin yıkımı gerçekleşti.

TCMB: Piyasa yapıcı bankaların likidite imkan limitleri yarıya düşürüldü!

Merkez Bankası: "Likidite yönetimi çerçevesinde 10 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri yarıya düşürülmüştür. Güncellenmiş limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır.'' dedi

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Bodrum'da 'hassas alan'daki son işletme de yıkılıyor! 

Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilen Muğla'nın Bodrum ilçesi Küdür Yarımadası Doğal Sit Alanı'ndaki plajda yer alan son işleme de yıkılıyor...

Bodrum Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmeleri kaldırılıyor! 

Küdür Yarımadası'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi üzerine, plajdaki işletmelerin tahliye işlemleri başlatıldı. Yasal süreci bitirilen tesislerden biri bugün kaldırıldı...

Antalya Gazipaşa Kültür Merkezi’nin temeli yarın atılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa Kültür Merkezi Projesi’nin temelini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılacağı törenle yarın atıyor.

Düzce Belediyesi Kültür Merkezi yarın açılıyor!

Düzce Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesinde yapımı tamamlanan Kültür Merkezi açılıyor. Düzce’nin ‘kültür ve sanat’ kimliğini güçlendirecek önemli bir yatırıma imza atan Düzce Belediyesi, yapımı tamamlanan modern kültür merkezini hizmete açıyor.

Bergama Kültür Merkezi yarın açılıyor!

UNESCO'nun 999'uncu Dünya Mirası Bergama'da yapımına 4 yıl önce başlanan, kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleştirmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yarın açılıyor.

Artvin Engelsiz Kültür Sanat Merkezi yarın açılıyor!

Artvin Engelsiz Yaşam Kültür ve Sanat Merkezi yarın saat 12.00'de düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak. Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, resmi açılışa herkesi davet etti.

bodrum küdür yarımadası plaj tesisleri Haberi

bodrum küdür yarımadası plaj tesisleri

Küdür Yarımadası'nın Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" olarak tescil ve ilan edilmesinden sonra Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti. Ekipler bölgede yer alan plajlarla ilgili çalışmalara başladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve bazı sivil toplum örgütleri ile çeşitli inisiyatiflerin çabaları sonucunda korumaya alınan Yalıkavak-Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmelerinden biri olduğu yerden kaldırıldı.

Kararın ilan edilmesiyle birlikte ilk olarak Başkan Arası'ın talimatıyla, Bodrum Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürlüğü ilgili belediye birimini bilgilendirerek bölgedeki işletmelerin tahliye işlemleri için yasal sürecin başlatılmasını iletti. Konuya ilişkin çalışmalarını vakit kaybetmeden başlatan Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Küdür Yarımadası'nda faaliyet gösteren iki plaj tesisinin yetkililerine tahliye için tebligat gönderildi.

Yasal süreci bitirilen işletmelerden biri bugün Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin denetiminde, kendi imkanları ile yıkım...