07 / 05 / 2024

Bodrum Müzesi restorasyon

Bodrum Müzesi restorasyon

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin yıkılacağı iddiaları üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 1 milyon 600 bin Euro'ya restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde 1 milyon 600 bin avroluk restorasyon yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı Müzesi olacak!

Cumhuriyet döneminin Ankara’daki simgelerinden olan Ankara Palas'ın, Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlandı...

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Bodrum'a yeni su altı arkeoloji müzesi inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum’da sezonu 12 aya yaymak için merkezde etkinlikleri artıracaklarını belirtti. Bakan Ersoy, Bodrum'a yeni bir su altı arkeoloji müzesi inşaa etmeyi plandıklarını söyledi.

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak iç döşeme çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona gelindi.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Bodrum Müzesi restorasyon Haberi

Bodrum Müzesi restorasyon

UNESCO’nun ‘Korunması Gerekli Kültür Varlıkları’ aday listesinde yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ile ilgili yıkılacak tartışmaları bir süredir gündemdeydi. Müzenin 25 yıllık çalışanı ve yöneticisi olan emekli müzeci Aykut Özet, restorasyon adı altında ödül almış bir müzenin tahrip edileceğini, birçok bölümün kapatılacağını ileri sürerek müzenin birçok yerinin yıkılacağını açıkladı. Eski Müze Müdürü Oğuz Alpözen de Bodrum Kalesi’ni yeniden inşa etmeye kalkmanın bir anlamı olmadığını belirterek dünyanın en eski gemisi Uluburun batığının da sökülüp atılacağını, ödül almış bir müzeyi yıkıp yeniden yapmak için üstüne de para harcanacağını söyledi. Bodrum Kalesi 2016 tarihinde Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje doğrultusunda restorasyona alındı. 30 milyon lira maliyeti olduğu belirtilen restorasyon sırasında müze ziyarete kapatılacak. 1. Etap restorasyon çalışmalarının iki...