14 / 05 / 2024

bodrumdaki engelli çocuklara yapılacak bina

bodrumdaki engelli çocuklara yapılacak bina

Dünya Engelliler Vakfı (DEV) Başkanı Metin Şentürk, Muğla’nın Bodrum ilçesinde engelli çocuklar adına yapılacak ve 450 bin dolarak mal olacak ek bina projesi için Vali Mustafa Hakan Güvençer'den destek istedi...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla kaç lira olacak? Maaşlar tek tek hesaplandı! Şimdi bakın!

2023 Ocak ayında asgari ücrete, memur ile emekli maaşlarına gelecek zam merakla beklenirken, memur maaş katsayısındaki yükselişle yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara verilen maaşların kaç TL olacağı da araştırılıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç lira olacak?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası 2023 zammıyla ne kadar olacak? Kim kaç TL maaş alacak? 

Ocak 2023'te asgari ücrete, memur ile emekli maaşlarına yapılacak zam merakla beklenirken, memur maaş katsayısındaki artışla yaşlılara, engellilere, hasta ve çocuklara verilen maaşların kaç lira olacağı da araştırılıyor. 2023'te 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası kaç TL olacak?

Tüm binalar engelli dostu olacak!

Yapı denetimiyle ilgili yeni düzenlemeyle yapıların proje aşamasında engelliler için erişilebilir olması zorunlu hale getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecek' dedi.

Emekli, engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödüyor mu?

Bayram ikramiyesi ve Temmuz zam oranları emeklilerin yüzünü güldürdü. Bununla beraber emekliler ile birlikte engelli, şehit ve gazi yakınları emlak vergisi ödemeyeceği açıklandı. Peki ödeme yapanlar paralarını geri alabilecek mi? İşte detaylar...

TOKİ 50 bin konut engelli başvuruları başladı!

TOKİ’nin 67 ilde satışa çıkardığı 50 bin ucuz sosyal konut için başvurular devam ediyor. Ucuz konut hakkından yararlanmak isteyen engelli vatandaşlar bugünden itibaren bankalara başvuru yapabilecek.

Sakaryalı engelli yazar Rukiye Türeyen annesine ev aldı!

Tek parmakla 144 sayfalık kitap yazan Sakaryalı engelli yazar Rukiye Türeyen'in azmi başarıya dönüştü. Bir ömür kendisine bakan annesine ev almak isteyen Rukiye'nin hayali gerçek oldu.

Bayrampaşa Engelli Bakım Merkezi açıldı!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bayrampaşa Belediyesi, Gündüzlü Engelli Bakım Merkezi'nin inşaatını tamamlayarak hizmete açtı.

Engelli ve dar gelirliye özel konutlar üretilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışmalar yapılacak. 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

Engelli vatandaşların konut sorunu mecliste!

Engelli vatandaşların istihdam, sağlık, konut gibi alanlardaki sorunları meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında engelli indirimi var mı?

İmar barışı başvurusu onaylanan kimselerin başvuru bedelini 31 Aralık 2018 tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. Peki, imar barışında engelli indirimi var mı?

TOKİ Kayaşehir Engelli Grubu kura sonucu 2018!

TOKİ Kayaşehir Engelli Grubu kura sonucu 2018 açıklandı. 605 dairenin yer aldığı projede engelli vatandaşlar için kura sonuçları netleşti. İşte isim listeleri...

TOKİ Kayaşehir Engelli Grubu kura sonuçları açıklandı!  

TOKİ Kayaşehir kura çekilişi saat 10:00'da başladı. Toplamda 605 daireden meydana gelen projede engelli vatandaşlara ayrılan daireler için kura çekilişi sonuçları açıklandı.

İBB engelli çocuklar için özel eğitim kampüsü inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” inşa ediyor.

bodrumdaki engelli çocuklara yapılacak bina Haberi

bodrumdaki engelli çocuklara yapılacak bina


Dünya Engelliler Vakfı (DEV) Başkanı Metin Şentürk, Muğla’nın Bodrum ilçesinde engelli çocuklar adına yapılacak ve 450 bin dolarak mal olacak ek bina projesi için Vali Mustafa Hakan Güvençer'den destek istedi.


Muğla Valisi Güvençer, Şentürk’ü makamında kabul etti. Şentürk, burada yaptığı açıklamada kardeş vakıf seçtikleri Bodrum Sağlık Vakfı karşısındaki arsaya engelliler için ek bina yapmak üzere proje hazırladıklarını söyledi. Sanatçı kimliğinin dışında ferdi olarak engellilerin topluma kazandırılması konusunda çalışmalar yaptığını belirterek, "İlerleyen zamanda bunu kurumsallaştırmaya karar verdim. Bu sebeple Dünya Engelliler Vakfı'nı kurduk. Dünyanın doğusunda ve batısında bir köprüyüz. Daha sonra vakfımıza uluslararası bir kimlik kazandırmak için Birleşmiş Milletler'e başvurduk. Dünya Engelliler Birliği'ni kurduk. İki dönemdir bu birliğin başkanlık görevini yürütmekteyim. Türkiye'nin dört bir yanına gidiyorum. Yapılan projelere fikir desteği sunuyoruz....