16 / 05 / 2024

boğaz köşkleri

boğaz köşkleri

1941 yılında belediye Boğaziçi'ni güzelleştirmek için Boğaz'a ağaç dikecekmiş ve esaslı bir inşaat programı hazırlayacakmış. Boğaziçi'nde inşa edilecek evler iki katlı, bahçeli ve birbirine bitişik olmayacakmış.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB, Boğaz'ın kıyısındaki arsasını satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş Kuruçeşme'de boğaz kıyısında yer alan son derece stratejik konumda bulunan arsasını satış listesine ekledi. 

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

İstanbul Boğazı'nda yıkım tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Boğaz'daki kaçak yapılaşma ve yıkımla ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, yıkımların süreceğini belirtti.

İstanbul Boğazı'nda yıkımlar sürecek!

İBB yetkilileri İstanbul Boğazı'ndaki yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin kaçak binanın yıkım kararı var.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği üyeleri bir araya geldi. Toplantıda, İstanbul Boğazı kıyılarında hayata geçirilebilecek yeni projeler ve yeni yılda atılması gereken adımlar masaya yatırıldı.

Boğaz’a kıyısı olan ilçeler için düzenleme reddedildi!

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde ''Boğaz’a kıyısı olan ilçelerle ilgili düzenleme yapalım. Kot oyunu ile rant sağlamayalım” dedi. Teklif, İBB tarafından reddedildi.

Otoyol ve boğaz köprülerine yapılan zamlar mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, otoyol ve boğaz köprülerinin geçiş ücretlerine yapılan zamları meclis gündemine taşıdı. Basmacı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Ali Ağaoğlu, Boğaz'daki köşkünde yürüyüşe çıktı!

Ali Ağaoğlu sevgilisi Duygu Su Gülpınar ile Boğaz’daki köşkünün bahçesinde yürüyüşe çıktı. Çift havuz kenarına geldiklerinde şakalaşmaya başladı.

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

boğaz köşkleri Haberi

boğaz köşkleri

Boğaziçi Güzelleştiriliyor

Boğaz Sırtları Yeşillendirilecek Ev İnşaatı Tahdit Ediliyor


Suadiye, Boğaziçi Anadolu Yakası ve Adalar'ın imar planları tamamlamak üzeredir. Yakında ikmal edilecek bu planlar nisan devresinde Belediye Meclisi'ne sevk edilecektir.

Boğaz'ın yeni planına göre, bundan sonra Boğaz'da bahçesiz ve birbirine bitişik ev yapılmasına hiç bir suretle müsaade edilmeyecektir. Yapılacak evler de iki kattan yüksek olmayacaktır. Boğaz sırtları bloklara ayrılıp yeşil saha haline getirilecek ve bu sahalar sahile amut bir vaziyet alacaktır. 


İstanbul Belediyesi Boğaziçi'nin güzelleştirilmesi için esaslı bir inşaat programı hazırlamaktadır.

Boğaziçi, Adalar, Suadiye planlarından sonra Yeşilköy-Bakırköy planlarının tanzimine başlanacaktır.



Vatan Gazetesi  29 Mart 1941


Abdullah Kutalmış...