27 / 04 / 2024

boğaz tüneli

boğaz tüneli

1966 yılında İnşaat Mühendisleri Odası, Boğaz'a yapılacak köprü yerine tünel yapılmasını teklif etmiş. 700 milyon liraya, Sarayburnu ile Haydarpaşa arasında yapılacak olan tünel tüp şeklinde yapılacakmış.

1966 yılında İstanbul Belediyesi Boğaz Tüneli için temaslarda bulunmuş!

1966 yılında Boğaziçi Köprüsü yerine, denizaltı tünelinin açılması için yabancı firmalar teklifte bulunmuşlar. Danimarka firması yeraltı tüneli etrafında incelemeler yapacakmış. Tünel, denizin 25 metre altında olacakmış.

Beykoz’dan Sarıyer’e uzanan Boğaz tüneli tamamlandı!

İstanbul’un 2060’a kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen suyu projesinin en önemli ayağı 5.5 kilometrelik Boğaz tüneli tamamlandı. Beykoz’dan Sarıyer’e uzanan tünel yerin 136 metre altından İstanbullular’a su taşıyacak. Sona gelinen Melen projesi te

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmaları tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya’dan sonra boğazın altından geçip ’Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihaleye çıkıyor!

Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin projelendirme faaliyetlerinin tamamlandığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanlığı kararı sonrasında YİD modeliyle ihaleye çıkacağız" dedi...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne ilişkin 6 soru hazırladı. Zeybek projenin başlangıç ve bitiş tarihlerini sordu...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde son aşamaya gelindi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, "İstanbul Boğazı'nı yer altından geçecek Büyük İstanbul Tüneli'nde proje çalışmalarımız son aşamaya geldi" dedi...

Kabataş Yaya Tüneli Projesi ertelendi!

İBB Başkanı Topbaş’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olarak tanımladığı İstanbul’un iki yakasını Boğaz’ın altından birbirine bağlayacak “Yaya Tüneli Projesi”, etüt ve proje çalışmaları devam ettiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ilk kazma vuruldu!

İstanbul Boğazı’nın altından geçecek 3 katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde çalışmalar başladı.

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ne ilişkin 9 soru mecliste!

3. Boğaz Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin maliyetine ve şirketlere verilen geçiş güvencesi mecliste konu oldu. CHP'li Mahmut Tanal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli'nin ihalesi 27 Mart'ta!

İstanbul Boğazı’nın iki yakasını ilk kez karadan birleştirecek olan ve denizin 46 metre altından geçmesi planlanan yaya tüneli projesi, 27 Mart 2017'de ihaleye çıkıyor.

Avrasya Tüneli'nin tüm kısımları trafiğe açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Avrasya Tüneli'nin tüm kısımlarının trafiğe açıldığını duyurdu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine 4 firmadan teklif!

İstanbul Boğaz’ını üçüncü kez birleştirecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihalesinde, 4 firma teknik ve mali teklif sundu.

boğaz tüneli Haberi

boğaz tüneli



BOĞAZ'a yapılması teklif edilen tünel, ''asma köprü'den çok daha ucuza çıkacaktır. Şema tünelin temsili krokisini gösteriyor.


Boğaz'a asma köprü yerine tünel teklif ediliyor.


SENELERDEN BERİ çeşitli tartışmalara yol açan ''İstanbul Boğazı'nda bir asma köprü mü, yoksa tünel mi'' mevzunu, bu defa da İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, enine boyuna incelenmiş ve ''Tünel''de karar kılmıştır.


  Oda adına dün, tasarladıkları projeyi, Teknik Üniversite'de bir konferansla açıklayan Yüksek İnşaat Mühendisi İsmail İşmen, Sarayburnu ile Haydarpaşa arasında inşa edilecek tünelin, asma köprüden yarı yarıya ucuza mal olacağını, üstelik çok daha büyük işler göreceğini'' anlatmıştır.

  Denizin 16-22 metre derinliğinde ve bir nevi tüp şeklinde kurulacak...