30 / 04 / 2024

Boğazda tarihi eser niteliğindeki binaların vergisi. Torba Yasa Boğazdaki yalı ve köşklere vergi

Boğazda tarihi eser niteliğindeki binaların vergisi. Torba Yasa Boğazdaki yalı ve köşklere vergi

Torba Yasa ile İstanbul Boğazı'nda yalı ve köşk sahipleri de emlak vergisi ile çevre ve temizlik vergisi ödeyecek. Peki Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecek mi?

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Beylerbeyi'ndeki tarihi köşk 44.7 milyon TL'ye satışa sunuldu!

19. yüzyıl Neo-Osmanlı tarzında inşa edilmiş, ikinci derece tarihi eser olan Beylerbeyi Yalıboyu'ndaki bir yalı satışa çıkarıldı. 13 odalı ve 9 banyolu yalının satış fiyatı 44 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Boğazda 60 yalı satışa çıkarıldı!

Türkiye'nin en prestijli ve pahalı bölgesi olarak da bilinen Boğaz hattında, 60 yalı satış masasında yeni sahibini bekliyor. 13 ile 440 milyon TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan bu yalıların 37'si Anadolu, 23'ü Avrupa yakasında.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

İstanbul'daki 12 tarihi eser için imar planı kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beyoğlu, Fatih ve Üsküdar ilçelerinde bulunan 12 tarihi eseri ihya edilmeleri için imar planlarına işleme kararı aldı. Karar Meclis'ten geçti.

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Boğazdaki yalılar mercek altında!

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar ve Zeynep Acar İstanbul Boğazı’nda geçen hafta yaşanan kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldı..

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Konya'da 2017'de 253 tarihi eser restore edildi!

Konya Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında 253 tarihi eseri restore etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.

Boğazda tarihi eser niteliğindeki binaların vergisi. Torba Yasa Boğazdaki yalı ve köşklere vergi Haberi

Boğazda tarihi eser niteliğindeki binaların vergisi. Torba Yasa Boğazdaki yalı ve köşklere vergi


Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" ile belediyelere ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinde 30 Nisan 2014 tarihinden itibaren geriye dönük borçlar Kasım ayı içinde, 1 Aralık 2014 tarihine kadar yeniden yapılandırılacak.


Peki şimdiye kadar emlak ve çevre temizlik vergisinden muaf olan, yani emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeyen tarihi eser niteliğindeki yalı ve köşk sahipleri ne zamandan itibaren tam vergi ödemeye başlayacak? 


Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında ilgili belediyede sıraya girerek vergilerini ödeyecek mi? 


Tarihi yalı ve köşk sahipleri, emlak ve çevre temizlik vergilerini hangi dönemlerde ödeyecek?


Boğaziçi'nde konut veya işyeri sahipleri de vergi ödeyecek!


Beykoz Belediyesi'nin resmi internet sitesi