14 / 05 / 2024

Boğazdaki Sandoz yalısı restore mi ediliyor

Boğazdaki Sandoz yalısı restore mi ediliyor

Son dönemde yalı restorasyonu ve satışı işine de giren Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı boğazın inci yalılarından Sandoz Yalı'sının restorasyon işlerini tamamladı. Şimdi bu yalı satışa çıkarılmış bulunuyor.

Boğaz'daki Recaizade Ekrem Bey Yalısı'nda kaçak tadilat: Hem Anıtlar Kurulu'na hem Boğaziçi İmar'a şikayet edildi!

İstanbul’un en güzel yalılarından olan Recaizade Ekrem Bey Yalısı’nda yapılan kaçak tadilat için şikayetler yapıldı. Ancak henüz yetkililer tarafından bir adım atılmadı. Vatandaşlar durumdan rahatsız olduklarını belirtti.

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin TL’ye kiralandı! 'Yalı Çapkını' dizisi tarihi yalıda çekilecek!

Boğazın gözdeleri arasında yer alan Beylerbeyi Sakıp Sabancı Yalısı 600 bin liraya Star TV'de ekrana gelecek Yalı Çapkını dizisine kiralandı.  Güçlü oyuncu kadrosuyla ekranlara gelecek dizinin ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu.

Saffet Paşa Yalısı'na 100 milyon dolar değer biçildi!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan ve Osmanlı Devleti tarafından Dışişleri Bakanlığı olarak kullanılan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Saffet Paşa Yalısı'nın değerinin 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

Saffet Paşa Yalısı'nı mahkeme satacak!

İstanbul Boğazı’nın en gözde yalıları arasında yer alan 260 yıllık Saffet Paşa Yalısı mahkeme eli ile satışa sunulacak. Yalının değerinin en az 100 milyon dolar olacağı konuşuluyor.

İstanbul Boğazı'nda yalı satışları hızlandı!

İstanbul Boğazı'nda pek çok yalı bulunuyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. İstanbul Boğaziçi şu an 60-62 yalı satışta. Boğaziçindeki yalıların fiyatları 10 milyon TL'den başlıyor...

Sidar Şahin, Kıbrıslı Yalısı'nın harem bölümünü 19 milyon dolara aldı!

Geçtiğimiz ay Trendyol kurucusu Demet Mutlu tarafından satın alındığı haberleriyle gündem olan Boğaz’ın üne sahip yalılarından Kıbrıslı Yalısı’nın harem bölümünü Sidar Şahin aldı.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

TBMM İklim Araştırma Komisyonu'nda korkunç iddialarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Boğazı'ndaki yalıların sular altında kalabileceğini söyledi. 

Ethem Pertev Yalısı’nın akıbeti ne olacak?

Etel ve Robert Baler'in boşanma kararı sonrası çiftin yaşadığı Kanlıca’daki tarihi Ethem Pertev Yalısı’nı nasıl paylaşacakları herkes tarafından merak edildi. Yalının Baler çiftinde değil, Nina Lydia Joukowsky’ye ait olduğu öğrenildi...

Arapların gözü kulağı İstanbul Boğazı'ndaki yalılarda!

Boğaziçi yalıları uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, zengin Arap ailelerinin hem Türk vatandaşlığını almak, hem de sıcak yaz aylarını Boğaziçi’nde geçirmek için yalı veya villa aldığını söyledi

Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor!

'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor.

Hekimbaşı Yalısı'na çarpan geminin sahibi zarar için 206 milyon TL yatıracak!

İstanbul Boğazı'ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin sahibi, zarara karşılık 206 milyon 103 bin 865 lira yatıracak.

Boğazdaki Sandoz yalısı restore mi ediliyor Haberi

Boğazdaki Sandoz yalısı restore mi ediliyor

Uzun yıllar farklı sektörlerde faaliyet gösterip inşaat alanına da giren birçok şirket var. Digicom da bunlardan biri. Uzun yıllardır tüketici elektroniği sektöründe Pioneer, Sharp, Roadstar markalarının Türkiye distribütörlüğünü yapmanın yanı sıra küçük ev aletleri, sağlık ürünleri, yapı malzemeleri gibi sektörlerde de olan şirket, Say Yapı çatısı altında gayrimenkul alanında da faaliyet gösteriyor. Say Yapı, Starlife Silivri, Starlife Güzelce, Starlife Göktürk ve yooistanbul projeleriyle öne çıkıyor. 


Say Yapı, 2010 yılında satın aldığı boğazın inci yalılarından Sandoz Yalı'sının restorasyon işlerini tamamladı. Şimdi bu yalı satışa çıkarılmış bulunuyor. Digicom Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit, 1870'lerde yapılan ve ilk sahibi Monsieur Pardoe olan Yeniköy'deki yalının Avrupa klasik ahşap üslubuna uygun mimari yapısını orijinal haline uyumlu olacak biçimde restore ettiklerini söylüyor. 


Yiğit, bu konuda şöyle konuşuyor:...