05 / 05 / 2024

Boğazdan Haliçe kanal

Boğazdan Haliçe kanal

Haliç'in kurtulması için Boğaz'dan Haliç'e kanal açılması önerilmiş. Kefeliköy kesiminden açılacak kanalla Boğaz akıntıları 7-8 kilometre uzunluğundaki tünel vasıtasıyla, deniz alanı 1 milyon 632 bin metrekare olan Haliç'e ulaştırılacakmış.

Deprem sonrası dönüşüm atağıyla depolama hizmetlerine ilgi katlandı!

Pek çok vatandaş kentsel dönüşüm süreçlerine hazırlık olarak konutlarını boşaltmaya veya eşyalarını farklı noktalara taşımaya başladı, böylelikle depolama hizmetlerine ilgi katlandı...

İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından, beklenen büyük Marmara depremi yeniden gündem oldu. İstanbul depreminde son dakika! Marmara Denizi, boğaz ve Haliç kıyıları! Peş peşe açıklandı! İstanbullular dikkat

Akıllara durgunluk veren Android telefon! boştan %100'e 10 dakikada şarj oluyor

Bazı akıllı telefonların şarj olması sonsuza kadar sürecekmiş gibi gelebilir ama yeni bir Android cihaz onların tam tersine hareket edip çoğu markayı utandırıyor.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Kanal İstanbul boğazdan daha güvenli olacak!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'nda, açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kanal İstanbul için ikili formül!

Kanal İstanbul Projesi için ikili formül gündeme alındı. Hazırlanan rapora göre savaş gemileri boğazdan, ticaret gemileri ise Kanal İstanbul'dan geçecek.

İhtiyaç sahibi kadınlara kira yardımı müjdesi!

Nevşehir Valiliği tarafından, eşinden boşanmış ve eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınların ev kiralarının karşılanması için başlatılan "Umuda Açılan Kapı" projesi tanıtıldı.

Katar Haliç'e de ortak oldu! 

Türkiye ile Katar arasında, Katar’ın İstanbul Haliç Altın Boynuz Projesi’ne yatırım yapmasına ilişkin bir anlaşma imzalandı. Fettah Tamince'nin ihalesini kazandığı projede yat limanı ve otel yatırımları yapılacak. 

Bayraklı ve Karşıyaka'da boşaltılan eğik binalar yıkılmayı bekliyor!

Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen eğik binaların yıkılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz!

Türkiye-Senegal İş Forumu'nda konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa, "İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik bir proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için çalışıyoruz" dedi...

Kanal İstanbul, Montrö’nün dışında mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje Kanal İstanbul’la ilgili yaptığı “Montrö sadece Boğaz’ı bağlar. Kanal İstanbul, Montrö’nün tamamen dışında olan bir şey” açıklaması tartışmalara neden oldu.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kanal İstanbul ve Montrö Anlaşması açıklaması!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz hayata geçirdiğimiz zaman Kanal İstanbul'dan iç sularımızı bağlayan bir kanal olduğu için elbette geçen gemilerden ücret alabiliriz. Şu anda boğazdan geçen gemilerden Montrö Anlaşması'na göre ücret alamıyoruz, servis bedeli alıyoruz." diye konuştu...

Boğaz'dan geçen gemilerin yarısı Kanal İstanbul'dan geçse rekor olur!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı 2018'de 41 bin 103 oldu. Yani Boğaz'dan geçen gemilerin, geçen yılki sayıya göre, yarısı Kanal İstanbul'dan geçse, Kanal İstanbul insan yapımı kanallar içinde en yoğun trafiğe sahip olur...

Boğazdan Haliçe kanal Haberi

Boğazdan Haliçe kanal



BOĞAZ'IN ÜST AKINTILARINI VE AÇILACAK KANALI GÖSTEREN HARİTA 


Haliç'in kurtulması için Boğaz'dan Haliç'e kanal açılması önerildi


  DENİZ alanı 1 milyon 632 bin metrekare olan Haliç'in üçte biri sığlaşmış, tabanda biriken çamurun 6 milyon metreküpe ulaştığı saptanmıştır.

  Boğaziçi Üniversitesi, ''Haliç Sorunları ve Çözüm Yolları Ulusal Sempozyumu'' tebliğleri bir araya getirilmiş ve Haliç'in kurtarılması için gerekli projenin hazırlanmasına başlanılmıştır. 

  Tebliğlerden biri Haliç'in Boğaziçi'ndeki akıntı aracılığı ile temizlenebileceğini içermekte, özetle şu görüşe yer vermektedir:

  

  ''Boğaz'ın kuzey kesminde, kuzeydoğu - güneybatı doğrultusunda oldukça büyük bir hızla Kefeliköy ve Kireçburnu kıyılarına dikey bir durumda muazzam bir su kütlesi halinde gelen üst akıntıların bir kısmını...