06 / 05 / 2024

Boğaziçi kat izni

Boğaziçi kat izni

İstanbul'da 1977 yılında hazırlanan Boğaziçi Nazım İmar Planı'nda Boğaziçi'nde 3 ve iç kesimlerde 7 kadar inşaat izni verilmesi planlanıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

10’uncu Boğaziçi Zirvesi’nde gayrimenkulde önemli iş birlikleri gerçekleşecek!

İstanbul 10'uncusu 27-29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi'ne sayılı günler kaldı. 90 bin ülkeden 3 binin üzerinde katılım olması beklenen zirvede çok ciddi iş birliği anlaşmalarının imzalanmasını bekleniyor...

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu kuruluyor!

Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu; Cumhurbaşkanı'nın veya katılamadığında Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın başkanlığında, ilgili bakanlar ve İBB Başkanı'ndan oluşacak...

Suudi Arabistan’ın 2030 planı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşulacak!

90 ülkeden iş ve siyaset dünyasının katılacağı Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konusu Suudi Arabistan ve ülkenin 2030 yılı dönüşüm programı olacak.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Uluslararası Müteahitlik Paneli yapıldı!

6. Boğaziçi Zirvesi’nde ele alınan, refah seviyesini artırmada önemli rol oynayan sektörlerden biri de inşaat oldu. Katılımcılar “Uluslararası Müteahitlik Paneli”nde sektörün refaha ulaşmadaki öneminden bahsetti.

6. Boğaziçi Zirvesi'nde Katar'daki yatırım fırsatları değerlendirilecek!

Bu yıl 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla ve "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenlenecek "6. Boğaziçi Zirvesi" 9-11 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

1999 yılında Boğaziçi Sitesi'nde 1.300.000 dolara satılık daire!

1999 yılında Ulus Boğaziçi Sitesi'nde bulunan Boğaz manzaralı 200 metrekarelik bahçe katı ultra lüks bir daire 1 milyon 300 bin dolara (613 milyar lira) satılacakmış.

1991 yılında Boğaziçi Köprüsü 24 milyar liraya onarılmış!

1973 yılında hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü, 18 yıl sonra, 1991 yılında onarıma alınmış. 1973 yılında 516 milyon liraya mal olan köprü, 18 yıl sonra maliyetinin tam 46 katına onarılmış.

1982 yılında metro, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü için 230 milyar gerekliymiş!

1983 yılında İstanbul Metrosu, tüp geçit ve 2. Boğaziçi Köprüsü'nün inşası için 230 milyar liralık yatırım gerekiyormuş. İstanbul'dan alınan 85 milyar liralık gelir vergisinin 3 katı harcamayla bu üç proje yapılabilirmiş.

Boğaziçi'nde 3, iç kesimlerde 7 kata kadar inşaat izni!

İstanbul'da 1977 yılında hazırlanan Boğaziçi Nazım İmar Planı'nda Boğaziçi'nde 3 ve iç kesimlerde 7 kadar inşaat izni verilmesi planlanıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış. Köprünün finansmanına Avrupa Yatırım Bankası'ndan başka Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İtalya ve Japonya katılacakmış ve köprünün aynı sene yapılması kararlaştırılmış.

Boğaziçi Yönetim çalışanları engelleri kaldırmak için bir araya geldi!

Boğaziçi Yönetim A.Ş Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Terzi’nin katıldığı davete Boğaziçi Yönetim A.Ş bünyesinde engelli site yönetim personelleri ve bağlı oldukları Site Yönetim Müdürleri katıldı.

Boğaziçi Yönetim bir oyuncak da sizden kampanyasına katıldı!

Boğaziçi Yönetim bir oyuncak da sizden kampanyasına katıldı. Site Yönetimi'nde lider kuruluş olan Boğaziçi Yönetim "Suriyeli Çocuklar için Bir Oyuncak da Sizden" kampanyasında büyük çaba gösterdi.

Boğaziçi alanında yapılaşma şartları!

Boğaziçi alanında "Geri görünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. İşte 2960 sayılı kanunda açıklanan Boğaziçi alanında yapılaşma şartları...

Boğaziçi kat izni Haberi

Boğaziçi kat izni

İstanbul'da 1977 yılında İmar ve İskan Bakanlığı'nın aldığı kararla Boğaziçi Nazım Planı hazırlanıyormuş. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Boğaziçi ilk defa planlı bir şekilde dört ayrı bölgeye ayrılmış. 1995 yılına kadar Boğaziçi'ne 211 bin kişi yerleşecekmiş.


Haberin devamı için...