06 / 05 / 2024

Boğaziçinde kaç kata kadar inşaat izni var

Boğaziçinde kaç kata kadar inşaat izni var

İstanbul'da 1977 yılında hazırlanan Boğaziçi Nazım İmar Planı'nda Boğaziçi'nde 3 ve iç kesimlerde 7 kadar inşaat izni verilmesi planlanıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çakmak tarafından kuruldu.

Denize sıfır, villa imarlı Boğaziçi Arsa Lapseki projesi satışta! Bu haftaya özel yüzde 5 indirim fırsatı!

Boğaziçi Arsa Çanakkale Lapseki projesi satışa çıktı. Bu haftaya özel satışlarda yüzde 5 indirim uygulanacak. Peki, Boğaziçi Arsa Lapseki projesi ne kadar, kaç TL?

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Group Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sercan Salman tarafından kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Boğaziçi'ndeki 30 bin yapıdan 10 bini kaçak!

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp yaptığı açıklamada Boğaziçi'ndeki 30 bin yapıdan 10 bininin kaçak olduğunu söyledi.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Kahramanmaraş Boğaziçi Bulvarı asfaltlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava sıcaklarının artmasıyla beraber başlattığı asfalt çalışmalarına devam ediyor. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olan Boğaziçi Bulvarı’nda asfalt çalışmaları başladı.

1944 yılında Boğaziçi'nde 7.000 liraya köşk!

1944 yılında Boğaziçi'nin Anadolu sahilinde 13 dönüm bahçe içinde bulunan bir köşk 7 bin liraya satılacakmış. Arazisinde bin ağaç bulunan köşkün senelik 800 lira getirisi varmış.

2002 yılında Boğaziçi'ndeki gecekondular rant aracı haline gelmiş!

2002 yılında İstanbul Ticaret Odası'nın ''İstanbul'da Kaçak Yapılaşmanın Nedenleri'' konulu araştırmasına göre, başlangıçta sadece barınak ihtiyacını karşılamak inşa edilen Boğaziçi'ndeki gecekondular rant aracı haline gelmiş.

1989 yılında Boğaziçi'nde yıkıma gariban evinden başlanmış!

1989 yılında, Boğaziçi öngörünüm planına aykırı 364 kaçak yapının yıkım kararının uygulanmasına başlanmış. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yıkım faaliyetlerine gariban evlerinden başlanmış, villalara ise hiç dokunulmamış.

1985 yılında Boğaziçi'nde kaçak yapılara aman verilmiyormuş!

1985 yılında Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi'nde İmar Yasası'na ve projesine aykırı yapılan 15 binanın sahibine 8 milyar lira para cezası kesmiş. 14 bin gecekondu ise yıkılacakmış.

Boğaziçinde kaç kata kadar inşaat izni var Haberi

Boğaziçinde kaç kata kadar inşaat izni var

İstanbul'da 1977 yılında İmar ve İskan Bakanlığı'nın aldığı kararla Boğaziçi Nazım Planı hazırlanıyormuş. 


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Boğaziçi ilk defa planlı bir şekilde dört ayrı bölgeye ayrılmış. 1995 yılına kadar Boğaziçi'ne 211 bin kişi yerleşecekmiş.


Haberin devamı için...