05 / 05 / 2024

Bolu Abant Tabiat Parkı çevresindeki yaylalar

Bolu Abant Tabiat Parkı çevresindeki yaylalar

Bolu Abant Tabiat Parkı çevresindeki yaylalar Abant Milli Parkı koruma alanı sınırları dışına çıkarıldı.

İstanbullular dikkat! Metro hatlarında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bolu Abant'ta bir otelde gerçekleştirilen Demiryol-İş Sendikası İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı.

Gölcük Tabiat Parkı’nda terk edilen 25 bungalov ev ne olacak?

Gölcük Tabiat Parkı’nda 2018'de 7 milyon TL harcanarak yapılan fakat daha sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma ve yıkılma kararı alması üzerine atıl durumda kalan 25 adet bungalov ev çürüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeye en başından itibaren karşı çıktıklarını belirtti.

Bolu'da 7 milyon TL harcanan bungalov evler atıl kaldı!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen  bungalov ve dağ köşkü projesinde inşaatı biten evler atıl durumda kaldı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, evlerin durumu hakkında açıklama yaptı. 

BAİBÜ Hukuk Fakültesi'nin inşaatı 2021'de tamam!

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, inşaat çalışmaları devam eden Hukuk Fakültesi'nin 2021 yılında tamamlanacağını söyledi.

Gölcük Tabiat Parkı'ndaki bungalov evler yıkılıyor!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nda tamamlanmak üzereyken, mahkemece iptal edilen bungalov ve dağ köşkü projesinde bitirilen evler, atıl kaldı. Yapımında 7 milyon lira harcanan ve mahkeme kararı sonrası işçilerin terk ettiği bungalovlar sökülecek.

Eminevim'den Yerel Kalkınma Sempozyumu!

Sektöründe başarılı çalışanlar ile akademisyenleri buluşturacak olan Yerel Kalkınma Sempozyumu 18-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ev sahipliğinde ve Eminevim'in destekleriyle Bolu'da gerçekleşecek.

Gölcük Tabiat Parkı'na 25 orman köşkü inşa ediliyor!

Bolu Belediyesi tarafından doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı'na hiç ağaç kesilmeden 25 orman köşkü yapılıyor. 

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'nın ihalesi iptal edildi. ihaleyi iptal ettiklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Çok üzüldük" dedi. 

Gölcük Tabiat Parkı için imza kampanyası!

Bolu’nun en önemli turizm merkezlerinden biri olan Gölcük Tabiat Parkı için bir imza kampanyası başlatıldı.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı'na ilk iptal davası Ankara'dan!

Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin iptali için ilk dava Ankara'dan açıldı. Dava dilekçesinde ihalenin iptali istendi.

Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesini Kurtuluş Tokcan kazandı!

19 odalı dağ köşkü ile 25 adet bungolovdan meydana gelen Bolu Gölcük Tabiat Parkı ihalesinin kazananı belli oldu. 

Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi için ihaleye çıkılıyor!

Bolu'da yer alan Gölcük Tabiat Parkı'nın işletilmesi 22 yıllığına ihaleye çıkıyor. İhale 19 Aralık'ta yapılacak. 

Bolu Belediyesi Gölcük Tabiat Parkı'ndaki bungolovları kiralıyor!

Bolu Belediye Başkanlığı, Gölcük Tabiat Parkı'nda yer alan dağ köşkü, bungolov, kır lokantası ve gazinoyu sınırlı ayni hak tesisi ile kiraya veriyor..

Bolu Abant Tabiat Parkı çevresindeki yaylalar Haberi

Bolu Abant Tabiat Parkı çevresindeki yaylalar

BOLU - Samat, Örencik, Pelitözü ve Sarıyer’de evi olanlar hakkında açılan kamu davaları da düştü. Abant Gölü etrafında bulunan Örencik Yaylası'nda 92, Samat Yaylası'nda 110, Sarıyer Yaylası'nda 25 ve Pelitözü Yaylası'nda 28 olmak üzere bu köylerde toplam 235 yayla evi bulunuyordu.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli park içinde kaldığı için izin vermediği evlerin büyük bölümünü mühürlemişti. Bu köylerde evi bulunan 70'den fazla köylü ise mahkemelik olmuştu. Yayla evlerinde kalanlar kışları yaylalardaki işletmelerinde, yöresel ürünler tezgahı açıyor, çay...