19 / 05 / 2024

Bolu Dağı tünelleri

Bolu Dağı tünelleri

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Dağı'nda atıl durumdaki iki tünelin soğuk hava deposu olarak kullanılabileceğini söyledi. Bolu Belediye Başkanı Yılmaz "Bolu Dağı'nda atıl durumda bekleyen iki tünel soğuk hava deposu olarak kullanılabilir" dedi

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bolu Dağı Tüneli uzatılacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin heyelanlara karşı güçlendirilmesine yönelik 2. Etap çalışmalarının temmuz ayında başlayacağını kaydetti. 

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Yenilenen Bolu Dağı Tüneli yarın trafiğe açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu yıl içerisinde heyelan nedeni ile bir süre trafiğe kapalı olan Bolu Dağı Tüneli'nde çalışmaların tamamlandığını kaydederek, tünelin yarın hizmete açılacağını açıkladı.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Uzun yola çıkan herkesi ilgilendiriyor; Bolu Dağı Tüneli ile ilgili kritik karar

Bolu'da düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'nda, Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, tünelin İstanbul istikametine doğru 70 metre uzatılacağını açıkladı. İşte açıklamanın detayları...

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti! Bu tarihlerde kullanacaksanız dikkat edin

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Bu kapsamdaki çalışmalar nedeniyle Bolu Dağı Tüneli İstanbul güzergahı değişti.

Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde sona gelindi! 

Karadeniz'i  İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan  Çorum'da inşa edilen Kırkdilim Tünelleri'nde son aşamaya gelindi. 

Bolu’da 34 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, belediyeler tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen binalar için istatistikler açıklandı. Verilere göre, Bolu’da 34 binaya yapı izin ruhsatı verildi. 

Bolu'da Aralık ayında 801 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilerine göre, Aralık ayında Bolu'da 801 konut satıldı.

Bolu'da 4 bin 500'den fazla metruk bina yıkıldı!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Dereceören köyünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bolu'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz, "Şu an 4 bin 500'ün üzerinde metruk durumdaki binalar ile bu tür yapıları Bolu'da yıktık" dedi.

Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı!

Şırnak ile Cizre arasındaki mesafeyi 45 dakikadan 15 dakikaya indiren Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri imar planı askıda!

Beşiktaş - Sarıyer İlçeleri, Dolmabahçe - Levazım - Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'ne ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Bolu'da 2017'de 7 bin 232 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, 2017'de Türkiye'de 1 milyon 409 bin 314 konut, Bolu'da ise 7 bin 232 konut satıldı..

Bolu Dağı tünelleri Haberi

Bolu Dağı tünelleri

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu Dağı'ndaki çalışmalar sırasında 12 Kasım 1999'daki Düzce depreminde göçük meydana geldiğini belirterek, güzergahın değiştirilmesi nedeniyle iki tünelin atıl durumda kaldığını anlattı.


"Tüneller her şeyiyle bitmiş, boş bekliyor" diyen Yılmaz, "Önümüzdeki günler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bunların kullanımı konusunda çalışma yapılır. Burası Karayollarına ait, oradan alınması gerek. Karayolları belki başka bir amaçla da kullanabilir. Bolu Dağı'nda atıl durumda bekleyen iki tünel soğuk hava deposu olarak kullanılabilir"  şeklinde konuştu.


Yılmaz, tünellerin patates deposu olarak kullanılması tartışmasına ilişkin, "Patates deposu olsun' derken, Bolu'da patates olduğu için dedik. Yoksa Seben'in elması için elma deposu olur. Kış şartlarında artı 4 derecelik sıcaklık yoksa bile ısıtma sistemiyle çözebiliriz. Az bir maliyetle soğuk hava deposu elde edebiliriz" dedi.


- Atıl durumdaki...