08 / 05 / 2024

bolu ormanları imara açıldı

bolu ormanları imara açıldı

Bolu'da aralarında orman arazilerinin de bulunduğu 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, tahsis edilen alanın Bolu'nun toplam ormanlarının binde beşini geçmediğini söyledi.

1944 depremin izlerine rastlanıldı! O ilde fay hattının geçtiği alan imara kapatılıyor!

Bolu Karacasu’da başlatılan deprem çalışmalarında 1944 depreminin izlerine rastlandı. İzleri bulunan fay hattı, şehir planına eklenerek, belirlenen bölgeler gelecekte imara kapatılacak.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

Hamza Dağ: Ormanların imara açılması mümkün değildir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Bolu Gölcük'te bungalov krizi!

Türkiye'nin en güzel doğal alanları arasında yer alan Bolu Gölcük’ü imara açacağı iddiasıyla büyük tartışma yaratan ihalenin iptal edilmesinin ardından belediye bölgede bungolov inşaatına başladı.

Ormanlar imara açılıyor mu?

Özellikle büyükşehirlerde Türkiye'nin hazinesi olarak belirtilen ormanlar hazineye devrediliyor.

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Sevil Ural: Ormanlar imara açılacak!

Çanakkale Mimarlar Odası Şube Başkanı Sevil Ural Çanakkale Gündem Gazetesi'nde değerlendirmelerde bulundu. Ural, ormanların orman olmaktan çıkacağını, aynı zamanda mimarlık ve şehircilik ilkelerinin hiçe sayılacağım ifade etti.

Ormanlar imara mı açılacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, dün Resmi Gazete’de yayımlanan, “Hususi Ormanlar ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine Ait Ormanlar Yönetmeliği”nde yaptığı değişiklik tartışma yarattı.

Bolu Köroğlu Dağları imara açıldı!

Bolu Köroğlu Dağları'nda geçtiğimiz Ağustos ayında turizm yapılaşmasına açılan 51 bin hektarlık alan için Danıştay kararı beklenirken, bölgede yol genişletme ve yeni yol yapım çalışmaları başladı.

bolu ormanları imara açıldı Haberi

bolu ormanları imara açıldı

Doğal güzellikleriyle ünlü Bolu’da aralarında orman arazilerinin de bulunduğu yaklaşık 51 bin hektarlık yeşil alan turizm gelişim bölgesi ilan edilerek turizm yatırımları için imara açıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, turizm bölgesi ilan edilen bölgelerde turizm yatırımlarına teşvikler verileceğini belirterek, "Yatırım için tahsis ettiğiniz ormanlık alan o ilin toplam ormanlarının binde beşini geçmiyor. Yapılacak yatırımlarda da ormana kalıcı zararlar verecek bir durum kesinlikle söz konusu olmayacak. Bu alanda yatırım yapacak turizmciler yaptıkları alanın üç katı kadar alanı ağaçlandıracaklar" dedi.


Bolu’da Köroğlu dağlarının eteklerinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi ile Karacasu Termal Turizm Merkezi arasında kalan yaklaşık 51 bin 450 hektarlık yeşil alan ’Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edildi.


Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu’nun kararı da Cumartesi günü Resmi Gazete’de...