20 / 05 / 2024

Bolu Valisi İbrahim Özçimen

Bolu Valisi İbrahim Özçimen

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Sandallar Bölge Yatılı Kız Kuran Kursu'nun açılışı için Bolu'ya geldi. Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin ile birlikte Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti

Bolu'nun yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Bolu'da yangında 2 çocuklarını kaybeden aileye ev yardımı yapılacak!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki yangına ilişkin olarak "Ailenin tamamen yanmış olan evinin yerine modern bir ev yaptırmayı planlıyoruz" dedi.

Bolu Mengen'de evlerde hasar tespit çalışmaları başladı!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mengen'de yaşanan su baskını ve dolu yağışından sonra yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  Ümit, Mengen'de birkaç evin hasar gördüğünü, gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti...

Kırşehir'de imar barışına 10 bin 880 kişi başvurdu!

Kırşehir Valisi İbrahim Akın, İmar Barışı için il genelinde yaklaşık 10 bin 880 başvuru yapıldığını açıkladı. Akın, çalışmalar hakkında bilgi aldı...  

Bolu'da imar barışı anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen toplantıda Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından muhtarlara imar barışı önemi anlatıldı.

Samsun 19 Mayıs'a arıtma tesisi inşa edilecek!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 19 Mayıs ilçesine arıtma tesisi müjdesi verdi.

Van'da yeni okullar inşa edilecek!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentteki eğitim yatırımları ve akademik başarı durumunu değerlendirdi. Toplantıda, kentte inşa edilecek yeni okullar için uygun yerlerin hızla belirlenmesi gerektiği belirtildi.

Bolu'da 2017 yatırımları konuşuldu!

Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu'nun 2017 yılı 1. dönem toplantısı, Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

Samsun'da 997 proje yürütülüyor!

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Aralık 2016 itibariyle il genelinde genel ve özel bütçeli kuruluşlar ile belediyelere ait toplam 997 projenin bulunduğunu söyledi.

Samsun'a 14 yılda 15 milyar liralık yatırım yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Van Gevaş'ın yeni hizmet binası açıldı!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Van’ın Gevaş ilçesinde yaptırılan belediye binası törenle hizmete açıldı. 4 ay önce temeli atılan ve 1 milyon liraya mal olan binanın yapılan açılış törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan'da katıldı.

Bolu'da 4 özel okul ve 7 yurt kapatıldı!

Bolu Valisi Aydın Baruş, soruşturmalar kapsamında kent genelinde 4 özel okulun ve 7 yurdun kapatıldığını söyledi. Baruş, soruşturmalar kapsamında 10 şirkete de denetim kayyumu atandığını belirtti.

Bafra Türbe-Kalaycılı Köprüsü tamamlandı!

Kalaycılı Mahallesi’ni şehrin karşı yakası ile birleştirecek olan köprüyü Samsun Valisi İbrahim Şahin'e gezdiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köprü ile birlikte bölge ulaşımının güvenli hale geldiğini söyledi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen Haberi

Bolu Valisi İbrahim Özçimen

Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili vekaleten çadır kentlerde kurban kesileceğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, " Arkadaşlarımız dünyaya dağılmak üzereler. Bunun içinde Suriyeli komşularımız misafirlerimiz için çadır kentlerde vekaleten kurbanlar kesilecek. Vatandaşlarımızın bize verdikleri emanetler yerine getirilecek." dedi.


GÜNEY AMERİKA'DAN İZLENECEK 


Ramazan ayında yaşanan tartışmalara kesin çözüm bulunacağını söyleyen Görmez, "Astronomi hangi gün ve saatte ayın nereden görüneceğini belirtiyor. Bu hesap o kadar kesindir ki bu hesap şaştığı zaman kıyamet kopar. Bu nedenle arkadaşlarımız çelişki yaşanmaması için hilalin görüneceği Güney Amerika'nın bir şehrine gidecekler. Ayrıca bir rasathane çalışmamız var. Netlik bakımından Toroslar ve Bolu'nun Gerede ilçesi işaret ediliyor. Bu bakımdan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bir gözlem evi olacak." diye konuştu.


CAMİ CEMEVİ TARTIŞMASI 


Cami- cemevi tartışmalarına değinen Prof. Dr. Mehmet Görmez, " Alevilik eksenli...