08 / 05 / 2024

Bombardier TCDD hızlı tren seti ihalesi

Bombardier TCDD hızlı tren seti ihalesi

Bombardier, Türkiye'ye yatırım yapmakta kararlı. Bölge Başkanı Dieter John, "Siyasi durum ne olursa olsun Türkiye'de yatırımı sürdüreceğiz. TCDD'nin ihalesini alırsak 100 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.

Zamların ardı arkası kesilmedi: Hızlı tren biletlerine dev zam geldi!

TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte zamlı yeni tarife...

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacak! 

TCDD Taşımacılık AŞ, 11 Ağustos tarihinden itibaren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda cuma, cumartesi ve pazar günleri ek sefer yapılacağını duyurdu. İşte o açıklama ve ayrıntılar...

TCDD Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam yaptı! İşte güncel zamlı YHT bilet fiyatları...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet fiyatlarında yeni bir zamma gitti. İşte zamlı YHT bilet fiyatları...

Yüksek Hızlı Tren biletleri zamlandı! İşte 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine yüzde 10 oranında zam yaptı.  Yapılan bu son zamla birlikte YHT biletlerinin fiyatları  2022 yılı içerisinde beşinci kez artmış oldu.

Hızlı Tren bileti fiyatlarına beşinci zam, yüzde 10 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 18 Eylül 2022 fiyat listesi

TCDD, Yüksek Hızlı Tren seferlerine yüzde 10 zam uyguladı. 2022 senesi içerisinde beşinci kez zam gelen YHT biletleri resmen uçuşa geçti. İşte YHT güncel bilet fiyatları…

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihi TBMM'de!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ne zaman açılacağına ve TCDD Genel Müdürlüğüne yapılan atamaya ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek konuyu meclise taşıdı. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Temeli 2013'te atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 43'ünün bitirildiği duyuruldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 43.44 fiziksel ilerleme sağlanmıştır" dedi.

TCDD, bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 3.3 milyar TL harcayacak!

TCDD'nin 2021 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 12 milyar 556 milyon TL'lik ödeneğin, 3 milyar 329 milyon TL'si yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine ayrıldı.

Yüksek hızlı tren projelerine 2,2 milyar liralık yatırım!

TCDD'nin 2019 Yılı Yatırım Programı'nda bulunan ödeneklerinin yüzde 56'sı yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine yapılacak.

Edirne'ye hızlı trende ihale sürecine girildi!

Edirne Valisi Özdemir, Edirne'deki hızlı tren projesinin devam ettiğini müjdeledi. TCDD Edirne Gar Müdürü Yıldırım 16 Mart'ta kontrollük ihalesinin yapıldığını ve bu ihalenin sonuçlandığını söyledi.

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

Sivas yüksek hızlı trene 2018 sonunda kavuşacak!

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın yaptığı açıklamada "Ankara-Sivas arasında yaklaşık 62 kilometre tünelden oluşan önemli bir imalat söz konusu. Bu imalatların genelinde yüzde 55 ilerleme sağlandığını ve Sivas'ın 2018 sonunda yüksek hızlı trene kavuşacağını belirtti.

Bombardier TCDD hızlı tren seti ihalesi Haberi

Bombardier TCDD hızlı tren seti ihalesi

Bombardier, Türkiye'ye yatırım yapmakta kararlı. Bölge Başkanı Dieter John, "Siyasi durum ne olursa olsun Türkiye'de yatırımı sürdüreceğiz. TCDD'nin ihalesini alırsak 100 milyon euro yatırım planlıyoruz" dedi.


Kanadalı raylı sistemler ve uçak üreticisi Bombardier şirketinin, Türkiye’deki raylı sistem yatırımlarına yönelik ısrarı sürüyor. TCDD’nin 2016 yılı ilk çeyreğinde çıkmayı planladığı 80 adetlik hızlı tren seti ihalesine hazırlanan Bombardier’in, Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölge Başkanı Dieter John, Türkiye’ye demiryolu alanında stratejik açıdan yaklaştıklarını belirten John, ihaleyi kazanmaları halinde yerli ortakla birlikte 100 milyon Euro yatırım yapmayı öngördüklerini söyledi. 


Bir yılı aşkın süredir TCDD’nin 80 adet hızlı tren seti ihalesine hazırlanan Bombardier, bu kapsamda yüzde 50 yerlilik oranı şartını yerine getirebilmek için Mart ayında bir Türk şirketiyle anlaşma imzalamıştı. Aysel Yücel imzasıyla 16 Mart tarihli...