18 / 05 / 2024

Bor talebi

Bor talebi

Dünya bor talebinin yüzde 47’sini karşılayan Türkiye'nin bor satışları 2013 yılında miktar bazında 1,8 milyon ton, değer bazında ise 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İBB'ye 3 metro hattı için 655 milyon Euro'luk borçlanma yetkisi verildi!

İBB’nin Ümraniye-Ataşehir- Göztepe Metrosu, Mahmutbey-Bahçeşehir Metrosu ve Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu inşaatları için dış borçlanma talep etmişti. İBB'nin bu talebi, mecliste oybirliği ile kabul edildi.

Yap-işlet-devret projelerinde borçlarının ertelenmesi talebi mecliste!

Yap-işlet-devret projelerinde firmaların pandemi nedeniyle devlete olan borçlarının ertelenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Karabat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Esnaf borçlarına yeniden yapılandırma talebi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Palandöken, Kovid-19 salgını nedeniyle iş yerleri kapalı olan esnafın, geçmiş dönem borçlarını ödeyebilmesi için yeniden yapılandırmaya gidilmesini istedi.

TESK'ten deprem bölgesinde konut kredisi borçlarına erteleme talebi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında ev ve iş yerlerini kaybeden vatandaşların kamu ve özel bankalara olan kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi talebinde bulundu.

Ata GYO 100 milyon TL borçlanma aracı ihraç edecek!

Ata GYO'nun 100 milyon TL nominal tutardaki borçlanma araçlarına ilişkin ihraç belgesinin ekinin "Borçlanma aracına ve ihracına ilişkin esaslar" bölümünde yapılan değişikliklere onay verilmesine ilişkin talebi onaylandı.

Konkordato talebi nereye yapılır?

Kendi kusuru olmaksızın mali durumu bozulmuş olan dürüst borçlular, konkordato ilan edebiliyor. Peki, konkordato talebi nereye yapılır?

Reysaş GYO'nun borçlanma aracı ihraç etme talebi onaylandı!

Reysaş GYO tarafından yurt içinde 100 milyon TL tutara kadar halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara tertipler halinde borçlanma aracı ihraç etme talebi, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından dün 9/287 sayılı karar ile onaylandı.

Aliağa Belediye Meclisi'nin 30 Milyon TL borçlanma talebi reddedildi!

Aliağa Belediye Meclisi’nin değişmez gündem maddesi haline gelen 30 Milyon TL borçlanma talebi Şubat ayı meclis toplantısında da oyçokluğu ile reddedildi. Şubat toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt başkanlığında gerçekleştirildi.

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Osman Zolan, akvaryum projesi için borçlanma yetkisi istedi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın seçim vaatleri arasında yer alan dev akvaryum projesi başta olmak üzere bazı belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 300 milyon liralık borçlanma talebi oy birliği ile meclis gündemine alındı.

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haczedilen malların satış talebi!

Haciz , bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklı icra yolu ile borcun tahsilini alabiliyor. Peki haczedilen mallar nasıl paraya çevrilir? Haczedilen malların satış talebi nasıl yapılır?

Bor talebi Haberi

Bor talebi

Dünya bor talebinin yüzde 47’sini karşılayan Türkiye'nin bor satışları 2013 yılında miktar bazında 1,8 milyon ton, değer bazında ise 826 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Türkiye'deki bor madenlerinin işletmesini yürüten Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2013 yılı "Bor Sektör Raporu"na göre, dünya genelinde toplam 1,3 milyar ton olduğu bilinen bor rezervi sahipliğinde Türkiye yaklaşık yüzde 73’lük payla ilk sırada yer alıyor.


Dünya bor üretim kapasitesinin 2013 yılında 5,2 milyon ton olduğu tahmin edilirken, fiili bor üretimi ise geçen yıl yaklaşık 4,3 milyon ton civarında gerçekleşti. Bor üretiminde yüzde 47 payla birinci sırada yer alan Türkiye'yi, yüzde 24'le ABD, yüzde 15'le Güney Amerika ve yüzde 14'le Asya takip etti.


Dünya ekonomisindeki ve hedef pazarların ekonomik büyümesindeki gerileme nedeniyle 2012 yılında talep daralmasıyla...