17 / 05 / 2024

Borç Bilgilendirme Servisi sistemi

Borç Bilgilendirme Servisi sistemi

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Borç Bilgilendirme Servisi yenilendi. Güncel Borç Bilgisi Sorgulanabilecek Şekilde Yenilendi. İşte Yeni Borç Bilgilendirme Servisi sistemi detayları...

Hazine gelecek yıl 547,2 milyar liralık borç servisi gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığınca, gelecek yıl toplam 547,2 milyar lira borç servisi gerçekleştirileceği, 541 milyar lira iç borçlanmaya, 77,6 milyar lira dış borçlanmaya gidileceği öngörülüyor.

IMF düşük gelirli 28 ülkeye borç yardımını uzattı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), düşük gelirli 28 ülkeye acil borç servisi yardımını 6 ay daha uzattı.

Kayseri'de 2 ayrı deprem meydana geldi!

Kayseri'nin Kocasinan İlçesinde Richter Ölçeğine göre, 3,9 ile 3,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi ön değerlendirme sonuçları;

Van'da 4.1 şiddetinde deprem!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi verilerine göre, saat 04.48'de merkez üssü Van'ın Bahçesaray ilçesine bağlı Akyayla köyü olan 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Mersin'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi’nden alınan bilgiye göre saat 00.16’da merkez üssü Mersin Toroslar ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gölbaşı'nda 3.7 büyüklüğünde deprem!

AFAD Deprem Dairesi Baskanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi depremin saat 01.24’te meydana geldiğini açıkladı. Yerin 4.38 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssü Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi Çankara Köyü olarak belirlendi.

Ege Denizi'nde 4.6 şiddetinde deprem!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi'nden alınan bilgiye göre, saat 23.16'da, Ege Denizi Sakız Adası açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Ege Denizi'nde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Baskanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi'nden alınan bilgiye göre Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında saat 22.15 sıralarında 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybı olmadı.

Vergi borç bilgilendirme sistemi!

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borç bilgilendirme sistemi ile T.C. Kimlik Numarası ve diğer kimlik bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Peki, Vergi borç bilgilendirme sistemi nasıl çalışır?

Demre açıklarında 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı Deprem Bilgilendirme Servisi, Antalya Körfezi' nin batısında Akdeniz'de Demre açıklarında bugün saat 07.23'te yerin 17.07 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı...

İnternetten emlak vergisi sorgulama!

İnternetten emlak vergisi sorgulama işlemi, taşınmazın bağlı olduğu belediye aracılığı ile yapılıyor. Aynı zamanda, Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi Borç Bilgilendirme Servisi üzerinden de yapılabiliyor...

İnternetten Borç Bilgilendirme servisi yenilendi!

İnternetten Borç Bilgilendirme servisi yenilendi. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sitesinden verilen " Borç Bilgilendirme" servisinin, vergi borçlarının anlık olarak öğrenilebilmesine imkan verecek şekilde yenilendiği bildirildi.

Borç Bilgilendirme Servisi yenilendi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Borç Bilgilendirme Servisi yenilendi. Güncel Borç Bilgisi Sorgulanabilecek Şekilde Yenilendi. İşte Yeni Borç Bilgilendirme Servisi sistemi detayları...

Borç Bilgilendirme Servisi sistemi Haberi

Borç Bilgilendirme Servisi sistemi


Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle;


Gelir İdaresi Başkanlığı olarak mükellef odaklı yaklaşım ve sürekli gelişim ilkesi doğrultusunda, internet ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak yeni hizmet seçenekleri ile mükelleflerimizin vergiye gönüllü uyumunu artırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.

Mükelleflerimize 2012 yılından bu yana Başkanlığımız internet vergi dairesi intvd.gib.gov.tr üzerinden hizmet veren Borç Bilgilendirme Servisi, 1 Ağustos 2014 tarihinden itibaren kesinleşmiş vergi ve vergi dairesine intikal etmiş diğer kamu alacaklarına ilişkin borç bilgilerinin anlık olarak öğrenilebilmesine imkân verecek şekilde yenilenmiştir. 

Güncel tüm vergi borcunuz ile diğer kamu alacaklarına ilişkin borçlarınızın (usulsüzlük cezaları, vergi ziya-ı cezası, nüfus para cezası, askerlik para cezası, yükseköğrenim harç ve kredi borcu, karayolları geçiş ücret/idari para cezaları ve diğerleri) ayrıntılarını 7/24 www.gib.gov.tr adresinden ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

Anlık borç...