28 / 04 / 2024

borç ödendiği halde konutta ipotek kalkmazsa yapılacaklar

borç ödendiği halde konutta ipotek kalkmazsa yapılacaklar

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için müşteriden para isteyince zararlı çıktı.

Evde bakım maaşı hangi illerde ödendi? Eylül 2023 evde bakım parası ne zaman yatırılacak? 

Evde bakım maaşlarının hangi illerde ödendiği ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 evde bakım parası yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? 

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Resmi Gazete yayımlandı! O illerde yaşayanlar dikkat! Binlerce kişinin sayaç okuma, fatura ve borç işlemleri ertelendi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından (EPDK), Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bazı tüketicilerin sayaç okuma, fatura tahakkuk ve tahsilat işlemleri ile tahsil edilememiş borçlar işlemleri ertelendi.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Taksitli alışveriş yapanlar hemen göz atmalı! Taksit sayısı resmen değişiyor!

Taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10`u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Taksitlendirilen borçlar için yeni karar: "Borcu yoktur" yazısında tarih uzatıldı!

Taksitlendirilen borçlarla ilgili borcun yüzde 10'u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceğine dair kural 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı. İşte detaylar...

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! BDDK’den kredi borçları için yeni karar!

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından peş peşe alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Buna göre, deprem bölgesinde yaşayanların kredi borçları için BDDK tarafından bir kolaylık daha getirildi.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.

Borçlardan kurtulamayanlar artık rahatlayacak! 8 detay yeni çare

Kredi kartı borçları ve diğer birikmiş borçlar içinden çıkılamaz bir hâl alabilmekte. Özellikle kredi ve kredi kartı borçları, zamanında kapatılmadığı takdirde faiz sebebiyle çok daha yüksek meblağlara çıkıyor. İşte tüm detaylar...

TOKİ Niğde Bor projesi için tarih açıklandı! 180 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Niğde Bor 2023 projesi için ihale tarihi belli oldu. TOKİ'nin Niğde 2023 projesinde 180 adet konut yer alacak.

BDDK Aralık 2022 verilerini açıkladı! Borç miktarı dudak uçuklattı

Türkiye'nin uzun müddettir içinde olduğu ekonomik sorunlar Türkiye'de farklı ekonomik modellerin uygulamasının önünü açtı. Fakat tatmin edici neticelerle sonlanmayınca vatandaşta şirketlerde büyük borçlar içerisine girdi.

Bankalar peş peşe açıklıyor! EYT mensuplarına borçları için kredi geliyor!

Önümüzdeki mart ayında ilk maaşını almayı bekleyen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarını çok sevindirecek bir gelişme daha yaşandı. Buna göre, EYT kapsamında emekli olmak isteyen ancak ödemesi gereken borcu için nakit parası olmayana kredi müjdesi geldi. Bankalar bu konuda peş peşe harekete

EYT mensupları dikkat! Borçlanma için ödediğiniz paranın bir kısmını geri alacaksınız!

Artık kendileriyle ilgili yasanın çıkması için gün sayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mensuplarına bir iyi haber daha geldi. EYT kapsamına girmek isteyenlerin, askerlik ve doğum borçlanması için ödedikleri paranın bir kısmını vergi indirimi yoluyla geri alabilecekleri duyuruldu. İşte detaylar…

borç ödendiği halde konutta ipotek kalkmazsa yapılacaklar Haberi

borç ödendiği halde konutta ipotek kalkmazsa yapılacaklar

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için, müşteriden 19 lira daha ödenmesini istedi. Müşteri, tutar küçük olsa da, bu parayı ödemedi; açtığı davayı ise kazandı. İpoteğin kaldırılması için 19 lira daha isteyen banka ise 12 bin lira zarara girmekten kurtulamadı.


Bankaların önemli gelir kalemleri arasında, çeşitli gerçeklerle aldıkları ücretler yer alıyor. Bu ücretlerden biri de, ipoteğin kaldırılması için alınıyor. Sibel'Bilinçli tüketici' 19 lirayı ödemedi bankayı 12 bin lira zarara soktu!


Özçakıcı, 6 yıl önce özel bir bankadan 140 bin liralık konut kredisi kullandı. Özçakıcı taksit ödemlerini 8 Mart 2014’te tamamladı. Banka, kredi ile birlikte evin üzerine ipotek de koymuştu.


ÖDEME BİTTİ İPOTEK KALKMADI

Özçakıcı, kredi ödemesinin tamamlandığını hatırlatarak, şube görevlilerine ipoteği kaldırmalarını söyledi. Bu talep, sözlü...