10 / 05 / 2024

borç yükü

borç yükü

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki üç ay için izleyeceği borçlanma stratejisinin açıkladı. Bakanlık bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. Söz konusu dönemde dış borçlanma yapılmayacak.

Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar sürekli gündemdeki yerini korurken kiracıların ev sahibinden bağımsız olarak büyük bir borç riski ile karşı karşıya kalabilecekleri ile ilgili uyarıda yapıldı. İşte haberin detayları...

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Altında büyük deprem! Taş üstünde taş kalmadı! 13 ay sonra bir ilk yaşanıyor! 

Küresel piyasalar ABD'de hala devam eden borç limiti kiriz ve para politikalarına yönelik belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor. Tahvil piyasalarına giriş 6 haftanın en büyük seviyesine yükselirken, en dikkat çeken veri altın fiyatlarında  görüldü. 

İş Bankası’ndan son yılların en büyük kampanyası! Yaptığı kampanyayla takdir topladı!

İş Bankası, Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük yıkıcı depremin ardından yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybeden müşterilerinin borçlarını sildiğini ifade etti.

EYT’lilere büyük sürpriz! Sonunda EYT’lilerin istediği oldu!

Yeni yapılandırma paketinin milyonları borç yükünden kurtarması beklenirken EYT ile emeklilik bekleyenlere de ilaç olacak. Örneğin, askerlik ve doğum borçlanmasını ödeyemeyenler, kamu bankaları vasıtasıyla alacakları kredileri emekli maaşlarıyla geri ödeyebilecek. İşte detaylar...

Borç yükünden kurtaracak tatlı son dakika müjdesi! Şimdi başvurmayan sonra çok üzülür! Borcunuz saniyede kapanacak!

Borç yükünden kurtaracak tatlı son dakika müjdesin resmen verildi. Müjdeli haber GarantiBBVA'dan geldi. Şimdi başvurmayan sonra dizini döver. Borcunuz 5 dakika içinde kapacak. İşte detaylar...

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

BOTAŞ’ın bütçeye yükü yıllık 179 milyar TL oldu

Hükümet artan doğalgaz ithalat maliyetlerinin bir kısmını bütçeden karşılamaya devam ederken, BOTAŞ’ın merkezi bütçeye yükü de giderek artıyor. BOTAŞ’ın borç ve görevlendirme gideri olarak merkezi bütçeye yükü son 1 yılda 179 milyar Türk Lirası oldu.

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Büyük kriz kapıda! Üreticiler harekete geçti!

Ulusal Süt Konseyi’nin açıkladığı çiğ süt fiyatları büyük tepki toplarken, çiftçinin borç batağına girdiği belirtildi.

Devletin borçlarının faiz yükü 3 trilyon TL'ye çıktı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2021 yılı haziran ayında Devletin iç borçlarının toplam faiz yükü 668 milyar lira olduğunu hatırlatırken, bu haziranda rakamın 2 trilyon 175 milyar liraya ulaştığını dile getirdi Altay, yaptığı yazılı açıklamada “Siyasi ve ekonomik yönetim yüzünden sorunlar yaşayan

GES'in dolar üzerindeki etkisi ortaya çıktı! Uzmanlardan büyük kriz uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu Gelire Endeksli İç Borçlanma Senedi doların yükselişi üzerinde frenleyici bir etki yapamadı. Piyasa ve para uzmanları "Büyük krize hazır olun" yorumu yaptı. GES için 15 Haziran'dan itibaren talep toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle borç yükü 3 kat arttı

Hazine Bakanlığı merkezi borç stoku verilerini açıkladı. Parlamenter sistemde 970 milyar TL olan merkezi yönetim borç stoku Nisan ayı itibariyle 3 trilyon 125 milyar TL oldu. Borç stokunun yaklaşık yüzde 52’sini dış borçlar oluştururken borç 2022’nin ilk 4 ayında 378 milyar TL arttı. 

borç yükü Haberi

borç yükü

Hazine ve Maliye Bakanlığı, eylül ve kasım dönemlerinde 130,5 milyar liralık iç borçlanmaya gideceğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada; Eylül ve Kasım aylarını kapsayan bu dönemde 122 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık olarak 130,5 milyar liralık iç borçlanma yapılacağı ifade edildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada bu dönemde dış borçlanma yapılmayacağı dile getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın eylül-kasım dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre; eylülde 30,2 milyar lira olan iç borç servisine karşılık 50 milyar liralık borç yapılanmasına gidilecek. Ekim ayında ise 61,7 milyar liralık iç borç seviyesine karşılık 50 milyar liralık, kasım ayında ise 30,1 milyar liralık iç borç seviyesine karşı 30,5 milyar liralık iç borçlanma yapılacak. Bakanlık söz konusu dönemde dış borçlanma yapmayacak.

İzlenecek stratejiye göre eylül ayında yapılacak iç borçlanmanın...