05 / 05 / 2024

borçlar kanunu dükkan kiracısı

borçlar kanunu dükkan kiracısı

Dükkan, mağaza ve konut gibi bağımsız bölümlerin kiralamaları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, dükkan kiracı hakları nelerdir? İşte kanunda yer alan esaslar...

Kur şokunun Hazine’ye maliyeti ağır oldu! Borçların üçte ikisinden fazlası döviz cinsi!

Merkezi yönetimin borçlarında TL-döviz dengesi son on yıl içerisinde tersine döndü. 2013’te üçte biri oluşturan döviz cinsi borçlar, artık üçte ikiden de büyük bir paya sahip hale geldi.

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Çiftçiye ekonomik destek! Düşük faizli kredi borçları erteleniyor! O kişiler faydalanacak!

Depremlerden etkilenen çiftçilerin Ziraat Bankasına olan düşük faizli kredi borçları bir sene ertelenecek. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

KYK borçları, sicil affı, maske cezaları, işçilere fatura desteği... Milyonları ilgilendiren düzenleme yürürlükte!

KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri kapsayan ekonomik düzenlemeler resmen yürülüğe alındı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemenin detayları...

KYK borçları silinecek mi? AK Parti'den yeni adım

AK Parti, borçların düzenlenmesi için ilk adımları atıyor. Meclis gündeminde EYT, KYK borç ve faizlerinin silinmesi gibi pek çok farklı konu var. 

İcraya düşenlere müjde! Borçlarınız silinecek

5 Eylül tarihinde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icra takibine düşen borçların silineceği müjdesini verdi.

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi?

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi gündemde yer alan konulardan biridir. İşte kedi kartı kullanıcılarının merakla sorduğu Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi? sorusunun yanıtı!

Milli Emlak Safranbolu'da 121 bin liraya dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Çeşme Mahallesi'ndeki dükkanı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen dükkan satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

KYK BORÇLARINDA SON DURUM! KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına düzenleme mi yapılacak 2022?

KYK kredi alanlar Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan gelecek habere kilitlendiler. KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar!

Ankara Büyükşehir, İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Portaş Proje İnşaat Taahhüt Asfalt San ve Tic A.Ş., İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor. İşte yatırımcıların merak ettiği o gayrimenkul satışıyla ilgili diğer detaylar ve fiyat bilgisi...

Vergi borcu olanlar dikkat! Vadesi geçmiş borçlar için yeni düzenleme!

Hazine ve Maliye Bakanlığı; Resmi Gazete’de “Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği” yayımladı. Buna göre; hak sahiplerinin vadesi geçmiş vergi borçları, ödemenin tamamı beklenilmeden merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden olan alacaklarından mahsup edilebilecek.

borçlar kanunu dükkan kiracısı Haberi

borçlar kanunu dükkan kiracısı

Dükkan kiracı hakları nelerdir?

Dükkan, mağaza ve konut gibi bağımsız bölümlerin kiralamaları ile ilgili yasal hükümler, Türk Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kiracıların haklarını koruyan kanun gereğince, işyeri sahibi her istediği zaman kiracısını dükkandan çıkaramıyor. Bu doğrultuda dükkan kiracısının hakları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiraya verenin borçları

I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamaz.


II. Vergi ve benzeri yükümlülüklere katlanma borcu

MADDE 302- Kiralananla ilgili zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülüklere, aksi kararlaştırılmamış veya kanunda öngörülmemiş ise, kiraya veren katlanır.


III. Yan giderlere...