03 / 05 / 2024

borçlar kanunu emlakçılık

borçlar kanunu emlakçılık

Emlakçılık ne demektir? sorusuna odalar ve yetkili kuruluşlar tarafından verilen bir sertifika ile yapılan aracılık (broker) hizmetidir cevabı veriliyor. Ancak günümüzde emlakçılığı isteyen herkes yapabiliyor...

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Lord 369 Turizm Emlakçılık Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lord 369 Turizm Emlakçılık Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da Rehab Alshehne tarafından kuruldu.

Tpc Gayrimenkul Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Tpc Gayrimenkul Ve Emlakçılık Limited Şirketi Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasbi Şahin ve Tuncay Şardağ ortaklığında kuruldu.

Metevarse'de emlakçılık mesleği sanal uzmanlığa dönüşüyor!

Geleceğin teknolojisi olacağı öngörülen Metevarse'de meslekler dönüşmeye başladı. Cem Sütçü, "Emlakçılık gibi interaktif ortamda görülen işler de ‘sanal’ uzmanlıklara dönüşecek."

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Emlakçılık Danışmanlık Oto Alım Satım Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi  Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile  Funda Naçar tarafından kuruldu.

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Mükemmel Emlakçılık Turizm Otomotiv Danışmanlık Fotoğrafçılık Sanayi Ve Dış Ticaret Ltd.Şti. Fatih'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdel Hay El Ayoubı ve Imad Eddın Alayoubı ortaklığında kuruldu.

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cebrilco Gayrimenkul Emlakçılık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdallah S.K.J., Abdelaziz Jebril ve Moh'D S.K.L ortaklığında kuruldu.

Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancılar kiralayarak vatandaşlık alıyor! Böyle fırıldaklık görülmedi!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik o analizi...

Vinuales İnşaat Emlakçılık Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Vinuales İnşaat Emlakçılık Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Vinuales İnşaat Emlakçılık Limited Şirketi’nin merkez nakli Şişli’de yapıldı.

Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacı devam ediyor!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik” ile ilgili yaptığı açıklamada, Özel Emlakçılık Kanunu ihtiyacının devam ettiğini söyledi.

Adamko Emlakçılık İnşaatçılık Tekstil Ve Mobilya Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Adamko Emlakçılık İnşaatçılık Tekstil Ve Mobilya Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 100 bin TL sermaye bedeli  ile Raafat Oda tarafından kuruldu.

Hsp World Emlakçılık Ve İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsp World Emlakçılık Ve İthalat İhracat Ticaret Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de   150 bin TL sermaye bedeli  Habıb   Saffarpoortamıjanı, Hossein Peirovi, Meysam Hamrahı tarafından  kuruldu.

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

borçlar kanunu emlakçılık Haberi

borçlar kanunu emlakçılık


Emlakçılık ne demektir?


Emlakçılık ne demektir? sorusunun yasal çerçevede verilen cevabı şudur: Tellallık, bir akittir ki, onunla tellal, ücret mukabilinde bir akdin yapılması imkanını hazırlamaya veya akdin icrasına tavassut etmeye memur edilir. Tellallık umumi surette vekalet hükümleri caridir. Gayrimenkul tellallığı akti yazılı yapılmadıkça muteber olmaz. Bu tanım Borçlar Kanunu'nun404. maddesinde yapılmıştır.


Emlakçılık ne demektir? sorusunun cevabı kısaca odalar ve yetkili kuruluşlar tarafından verilen bir sertifika ile yapılan aracılık hizmetidir.


Emlakçılık konusunda yasal bir boşluk olduğu herkes tarafından kabul edilmekle birlikte günümüzde henüz emlakçılık tam anlamıyla yasal bir çerçeveye oturtulmuş değildir. Bugün bu mesleği aklına gelen herkes yapmaktadır. Hemen hemen her meslek grubu, üstüne vazife olan olmayan herkes bir yanıyla bu işi yapmakla kendini  mükellef görmektedir. Bu nedenle emlakçılıkta saygınlık kavramı biraz tartışmaya...