05 / 05 / 2024

Borçlar Kanunu Uygulama Şekli Hakkında Kanun

Borçlar Kanunu Uygulama Şekli Hakkında Kanun

6101 sayılı Türk Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun, 4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. İşte kanunda yer alan kira hükümleri..

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Borcu olan milyonlarca vatandaşa müjde! Borçlarınız siliniyor

Borcu olan vatandaşlara müjde geldi. Devlet, yaklaşık olarak 6 milyon dar gelirli vatandaşın borçlarını silecek. Peki bu uygulama ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Ödenmeyen aidat borçlarına hangi mahkeme bakıyor?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kat Mülkiyet Kanunu ve buna ilişkin olarak kat maliklerinin apartman aidat borçlarını ödememeleri neticesinde önce icra takibi, akabinde de dava açılması açısından sulh hukuk mahkemeleri ile icra hukuk mahkemeleri arasında ne fark var?' sorusunu yanıtladı.

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Taşınmazlara ait taksit borçlarından temerrüt faizi alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçları için gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kira birbirinden ayrılacak!

ATO Başkanı Baran, "Önümüzdeki iki sene içerisindeki en büyük hedefimiz, en büyük idealimiz Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kirayı birbirinden ayırmak" dedi.

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Vergi borçları yapılandırılıyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan kanun tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin borçları TBMM gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarına ve bazı giderleri meclis gündeminde taşıdı. Akar sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Yeniden yapılandırma ile kredi borçlarının yüzde 50'si silinecek!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kasım ayının ödenemeyen kredi ve kredi kartı borçlarına ilişkin verileri açıkladı. Canikli, kredi ve kredi kartları borçlarında yeniden yapılandırma öngören yönetmelikle düşüş olacağını belirtiyor.

Kira kanunu 2017!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların sahip oldukları hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. İşte 2017'de de uygulanacak Kira kanunu hükümleri..

Borçlar Kanunu Uygulama Şekli Hakkında Kanun Haberi

Borçlar Kanunu Uygulama Şekli Hakkında Kanun

Türk Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun!

6101 sayılı Türk Borçlar Kanunun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun 4 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Kanun kapsamında kira ile ilgili esaslara da yer veriliyor.


Kanunun Geçici 2. maddesi gereğince, Türk Borçlar Kanununun 347 nci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesinde öngörülen kira sözleşmelerinden on yıllık uzama süresi dolmamış olmakla birlikte geri kalan süre beş yıldan daha kısa olanlar hakkında, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş yıl; on yıllık uzama süresi dolmuş olanlar hakkında da yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl sonra uygulanıyor.


Buna göre 1 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla ev sahipleri 10 yılı deviren kiracılarını gerekçe göstermeden evden çıkarabiliyor.


TÜRK BORÇLAR KANUNUNUN YÜRÜRLÜĞÜ VE UYGULAMA ŞEKLİ...