09 / 05 / 2024

borçlu arsanın müteahhite verilmesi

borçlu arsanın müteahhite verilmesi

Arsa sahipleri, kat karşılığı arsasını müteahhite vererek, bağımsız bölüm sahibi olabiliyor. Peki kredi ile alınan arsa müteahhitlere verilebilir mi? Kredi borcu olan arsanın müteahhite verilmesi için ne yapılması gerekiyor?

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin lira kredi müjdesi! Borçlu çiftçilere kolaylık sağlanacak, faizler silinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere üç yeni destek müjdesi verdi. Erdoğan ayrıca genç çiftçi ve kadın çiftçilere kredi limitinin arttırılacağını borçlu çiftçilerin borcunun anaparasını ödemesi durumunda ise faizin silineceğini söyledi. İşte detaylar...

Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da kentsel dönüşüm bölgesinde incelemeler yaptı.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

İffet Polat'tan Ekrem İmamoğlu'na kentsel dönüşüm eleştirisi!

AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin konut vadettiğini dile getiren Polat, 1,5 yılda 30 bin konut yapması gerekirken hiç yapılmadığını söyledi.

Mustafa Palancıoğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi ilçe yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştiren toplantıda bir araya geldi. Palancıoğlu, "Kentsel dönüşüm kapsamında 1034 daire ve 60 dükkanı hak sahibine teslim ettik" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarını masaya yatırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'dek kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, "Gönlümüzde yatan merkezi hükümet ile yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Depreme değinerek, süratli bir şekilde kentsel dönüşüm yapacaklarını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanların hayatını kurtaracağız, istihdam sorununu çözeceğiz büyük ölçüde." şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe Kentsel Dönüşüm çağrısı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik bir 'iş birliği mekanizması'nın kurulması gerektiğini belirtti. İmamoğlu, "Vatandaşlarımızın dahi fedakarlık yapması lazım, 10 daire olsun, 20 daire olsun hesabı bitmiştir" dedi.

Kadıoğlu 1001 İnşaat Geri Dönüşüm Nakliyat Oto Yedek Parça Petrol Sondaj Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Kadıoğlu 1001 İnşaat Geri Dönüşüm Nakliyat Oto Yedek Parça Petrol Sondaj Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Beylikdüzü'nde 600 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yakut tarafından kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sene Rize havalimanını açmayı hedefliyoruz" dedi.

Mardin Ensar ve Saraçoğlu mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm projesinde projelendirme süreci başladı...

borçlu arsanın müteahhite verilmesi Haberi

borçlu arsanın müteahhite verilmesi

Kredi ile alınan arsa müteahhitlere verilebilir mi?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. 


Arsa sahipleri, kat karşılığı arsasını müteahhite vererek, bağımsız bölüm sahibi olabiliyor. Peki kredi ile alınan arsa müteahhitlere verilebilir mi? Kredi borcu olan arsanın müteahhite verilmesi için ne yapılması gerekiyor?


Kredi kullanarak bir arsa aldığınızı ve müteahhit ile anlaşma yapmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kredi ile alınan arsa için müteahhit ile anlaşma yapılabilmesi için öncelikle kredi kullanılan kuruluş ile görüşülmesi gerekiyor.


Bilindiği üzere kredi ile kullanılarak alınan taşınmaz mal, borç bitene kadar kredi veren kuruluşun oluyor. Borcun bitmesi halinde söz konusu mal üzerindeki ipotek kaldırılarak sahibi adına tescil ediliyor.


Bu nedenle bir müteahhit ile kat karşılığı anlaşma yapılmadan...