29 / 04 / 2024

borçlu kat maliklerine ihtarname

borçlu kat maliklerine ihtarname

Apartman genel giderlerine katılmayan; aidat borcunu ödemeyen kat maliklerine, apartman yönetimi ihtarname gönderme hakkına sahip. İşte söz konusu borçlu at maliklerine ihtarname gönderilmesi hususu ile ilgili esaslar...

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Bakanlık kolları sıvadı! Borçlu kimse kalmayacak

Geçtiğimiz günlerde yapılandırma  yasası ile ilgili ypaılan açıklamalar yakında takip ediliyor. Bazı borçlar silinirken bazıları içinde taksit olanağı sunuluyor. Yasa ile alakalı sunulan avantajlı hakları haberimizind etayından öğrenebilirsiniz.

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!

Borç yapılandırma konusu en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Peki “Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla kredi borçları 6 süresince ertelendi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı bizzat duyurdu! Kredi, vergi borçlarına dev taksit imkanı: Detaylar ortaya çıktı, kimse borçlu kalmayacak!

Son yüzyılın en büyük yapılandırma çalışması yapılıyor. Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'nin açıklamasına göre: vatandaşlar yapılandırma borçlarını 4 yıllık süre içerisinde, 48 taksitler içerisinde ödeyecek. İşte detaylar...

Çiftçiye 36 ay vadeli 250 bin lira kredi müjdesi! Borçlu çiftçilere kolaylık sağlanacak, faizler silinecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çiftçilere üç yeni destek müjdesi verdi. Erdoğan ayrıca genç çiftçi ve kadın çiftçilere kredi limitinin arttırılacağını borçlu çiftçilerin borcunun anaparasını ödemesi durumunda ise faizin silineceğini söyledi. İşte detaylar...

Milyonlarca borçlu için kritik gün bugün! Hepsi siliniyor

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler için kritik gün geldi çattı. TBMM Plan Bütçe Komisyonu yasa teklifinin görüşmelerine bugün başlanıyor. Yasanın kabul edilmesiyle 10 milyon kişi kara listeden kurtulacak. İşte ayrıntılar…

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.

borçlu kat maliklerine ihtarname Haberi

borçlu kat maliklerine ihtarname

Kat maliklerine ihtarname!

Aidat gibi apartman giderlerini ödemeyen kat maliklerine ihtarname gönderilebiliyor. Noter ihtarnamesinde yapılan noter ve posta masrafları, yine borçlu kat maliklerinin borç hanesine yazılıyor.


Ayrıca, borçlu kat maliklerinin listesi aleni olarak apartmanın veya site bloğunun girişine asılabiliyor.


Kat malikine ihtarname örneği..


......................... Yönetimi 

Tel: 



Sayın ................... ..................... tarihi itibarı ile toplam ............,00 TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır. 


Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri hakkında icra takibine geçilmesi hususunda yöneticiye yetki verilmesine karar verilmiştir. 


Sayın ………………… işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi aksi takdirde aleyhinizde icra takibine geçileceğini ve Kat Mülkiyeti Kanundan doğan sair hakların kullanılacağını bu uğurda yapılacak her türlü masraf...