03 / 05 / 2024

borçluya Muvakkat haciz

borçluya Muvakkat haciz

Borçluya yapılan icra takiplerinde konulan hacizlerden biri olarak karşımıza çıkan muvakkat haciz ne demektir? Muvakkat haciz halinde hangi hükümler uygulanır? İşte Muvakkat haczin yasal esasları...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Emekli maaşına haciz konabilir mi? Emekli maaşına haciz kimler koyabilir?

Emekli maaşı alan vatandaşlar, borç ödemede yaşadıkları olumsuz durumlardan ötürü emekli maaşlarına haciz konulabilir mi? merak ediyorlar. İşte bu konudaki detaylar!

Emekli maaşlarında haciz şoku! Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Sakın bunları yapmayın! Hemen kontrol edin!

Milyonlarca emekli, borçları sebebiyle maaşlarının haciz konusu olup olmayacağını merak ediyor. Peki emekli maaşı haciz konusu olur mu? İşte emeklilerin merak ettiği o sorunun yanıtı... 

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Milyonlarca vatandaş bu yasayı bekliyor! Borçlar tek tek silinecek! Borçlarınızın silinmesi için hemen bu haberi okuyun

Türkiye’de milyonlarca insan, son günlerde tek bir konuyu konuşuyor. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. İşte detaylar…

Milyonlarca kişinin borçları silinecek! Bunlardan biri de siz olabilirsiniz! Hemen bakın

Ekonomi gündemine bomba gibi bir haber düştü. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. Bunlardan biri ise vatandaşların sahip olduğu borçların devlet eli ile birlikte silinmesi. İşte detaylar…

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik bugünkü 31849 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Asgari ücretliye müjde! Maaşınıza haciz konulamayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne üye bankaların alacakları için geçerli olmak üzere; Aylık geliri asgari ücret ve altında olan borçluların üye bankalar nezdindeki hesaplarına yatırılan ücret ve maaşlarına haciz ve teminat alınmayacağına karar verildi.

Hacizli gayrimenkul değerinden yüksek bedelle satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bankanın borç karşılığı haciz koyduğu gayrimenkul satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. 

Şirket alacakları için eve haciz gönderilir mi?

Bir şirketin borçlu olduğu hallerde, haciz işleminin muhatabının o şirketin tüzel kişiliği midir yoksa eve haciz gönderilebilir mi? İşte detaylar...

Demet Akalın: Çılgın Sedat’ın haciz borçlarını biz kapatıyoruz!

Şarkıcı Çılgın Sedat’ın ailesiyle beraber yaşadığı Beylikdüzü’ndeki villasında geçtiğimiz hafta yangın çıkmıştı. Tüm yaşananların ardından şarkıcıya, borçluları tarafından icra da yollandı. 

borçluya Muvakkat haciz Haberi

borçluya Muvakkat haciz

Muvakkat haciz ne demektir?

Muvakkat haciz, icra takibinde itirazın geçici kaldırılması kararı üzerine, borçlunun malları üzerine alacaklının istemi ile konulan geçici haciz olarak tanımlanıyor.


Muvakkat haciz halinde: 

Haczi muvakkat olan alacaklı satış talebinde bulunamaz ve hakkında 106 ncı maddedeki müddetler cerayan etmez. 


Muvakkaten veya ihtiyaten haczedilen mallar ancak 113 üncü maddenin son fıkrasında yazılı hallerde satılabilir.


Haciz satışının tatili: 

Satış bedeli, haklarında haciz katileşmiş olan alacakların mecmu miktarına baliğ olursa satış tatil edilir. 

Haczin kalkması: 

Bir malın satılması kanuni müddet içinde istenmez veya icra müdürü tarafından verilecek karar gereği gerekli gider onbeş gün içinde depo edilmezse veya talep geri alınıp da kanuni müddet içinde yenilenmezse o mal üzerindeki haciz kalkar. 


Hacizli malın satılması yönündeki talep bir defa geri alınabilir. 


Haczedilen resmi sicile kayıtlı malların, icra dairesiyle yapılacak yazışmalar sonucunda...