05 / 05 / 2024

borçtan dolayı haciz

borçtan dolayı haciz

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Ev sahiplerinin kiradaki evlere ihtiyaçlarının olması halinde kiracıları evden çıkarmak isteyebiliyor ve du durum da ev sahiplerinin bahanesi de olabiliyor. Buna göre, bir kiracı ihtiyaçtan dolayı evden çıkarılır mı?

ATEM Başkanı konut almak isteyenleri uyardı: Konut alırken evdeki bulgurdan olmayın!

Konut fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı vatandaşlar ev sahibi olabilmek için yeni arayışlara girdi. Arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştıklarını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam uyarılarda bulund

1952 yılında serbest bırakılan kira bedellerine tepki! Kirayı kabul etmeyenler tahliye edildi...

1952 yılında kira  bedelleri her sene 100 yüz artıştan dolayı  kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe sebep olmaya başlamış. Bu durum karşısında Milli Korunma Kanunun 30. maddesi değiştirilerek kira bedellerinde değişikliğe gidilmiş.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Ruslar Antalya'yı terk ediyor! Konut fiyatları ve kiralar yüzde 25 geriledi!

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'da yabancı nüfusu son zamanlarda azalmaya başladı. Rusların, konut ve kira bedellerindeki yüksek artıştan dolayı Antalya'yı terk etmesiyle konut ve kiralarda yüzde 25 düşüş meydana geldi.

Ev sahibi ve kiracı davaları kördüğüm oldu! Kiracı mağduru doktor: 'İhtiyaçtan dolayı açtığım davanın 20. ayına girdik!'

Fahiş kira sebebiyle büyüyen ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları resmen kördüğüm olmuş durumda. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda davanın 20. ayına girdiklerini belirtti ve "Umarım bir gün şu eve kavuşurum artık" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Milli Emlak'tan borç yapılandırma müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Milli Emlak'tan resmen son dakika borç yapılandırma müjdesi geldi. Tek tek açıklanan bu tarihi sakın kaçırmayın... İşte detaylar...

Bunları yapın borçtan kurtulun! Borç sarmalına girenlere çok önemli tavsiyeler!

Özellikle dar gelirli vatandaş borç sarmalından bir türlü kurtulamıyor. Başta kredi kartı ve banka kredi borçları olmak üzere milyonlarca insan borcunu hangi bir yere ödeyeceğini şaşırıyor. İşte sizi bu sarmaldan kurtaracak yöntemler…

 Süt fiyatlarında tehlikeli gelişme! 'Hayvancılık sektörüne faturası ağır olur'

Günlerdir süt fiyatlarındaki artıştan dolayı üretimde düşüş yaşanmıştı bu düşüşte süt fiyatlarında yükselişe neden olmuştu. Sanayici, çiğ süt ücretlerinin her şey dahil 11 lira olarak uygulanmasını isterken, kalan dişi hayvanların da kesime gitmesi tehlikesi söz konusu.

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

Borçtan çıkamayanlara hayat kurtaran kredi müjdesi! Başvuran rahat nefes alıyor

Garanti BBVA tarafından açıklanan borç kapatma kredisi göze çarpıyor. Diğer bankalarda bulunan kredi borcunu ödemeniz için olanak tanıyan Garanti, başvuru yapan herkesin krediden yararlanabileceği ifade edildi. İşte tüm detaylar...

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

borçtan dolayı haciz Haberi

borçtan dolayı haciz

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor.


Peki, vergi borcunuzun olduğunu düşünelim. Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi? Vergi borcundan dolayı ev haczedilir mi?

Haciz işlemleri dahilinde; Tahsil dairesince tespit edilen borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul ve gayrimenkul malları ile alacak ve haklarından vergi alacağını karşılayacak miktarı haczedilebiliyor.


Haczedilen her türlü mallar satılarak paraya çevrilebiliyor. Satıştan elde edilen bedelden, takip masrafları ve takip edilen vergi alacağı düşüldükten sonra geriye kalan kısım borçlunun ödeme zamanı gelmiş veya muacceliyet kesbetmiş borçlarına mahsup ediliyor. 


Artan kısım, hacze iştirak etmiş başka daire yoksa borçluya verilir. Hacze iştirak etmiş başka daire varsa, artan kısımdan öncelikle bu dairelerin alacakları ayrıldıktan...