02 / 05 / 2024

borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır

borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır

Mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır?

3 maddede kredi borcu olan ev nasıl satılır?

Kredi kullanarak bir ev satın aldığınızı ve henüz kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi düşünelim. İşte 3 maddede kredi borcu olan evin satışı..

Özlem Yıldız'a Acarkent'teki evinin borcu yüzünden haciz!

Ünlü sunucu Özlem Yıldız'ın eski kocası Sinan Serter'le evliyken yaşadığı Acarkent'teki evin 25 bin liralık birikmiş aidat borcu için haciz geldi. Yıldız, 2 yıldır oturmadığı evin borcunu ödüyor.

Banka fek yazısı vermezse ne olur?

Kredi borcu biten konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. Peki, banka fek yazısı vermezse ne olur? Bu yazı nasıl alınır?

Vergi borcu olan ev satılabilir mi?

Bir ev satın almak istediğinizi ve istediğiniz gibi bir ev bulduğunuzu düşünelim. Peki, satın almak istediğiniz evin üzerinde vergi borcu varsa ne olur? Vergi borcu olan ev satılabilir mi?

İskansız evin emlak vergisi!

İskan, inşaatı biten yapılar için alınması zorunlu izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki iskan alınarak kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmeyen evler için emlak vergisi ödenir mi? İskansız evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Fek yazısı dilekçesi nasıl yazılır?

Konut kredisi borcu biten tüketici, evi üzerine alabilmek için öncelikle ev üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Tapu Dairesince yapılan bu işleme "İpoteğin Fek Edilmesi" deniyor. Peki, fek yazısı dilekçesi nasıl yazılır?

Banka ipotek fek yazısı nedir?

Kredi borcu biten gayrimenkuller için ipoteğin fek yazısı ile kaldırılması gerekiyor.Peki, banka ipotek fek yazısı nedir?Banka ipotek fek yazısı nasıl ve nereden alınır?

Altan Erkekli: Ev borcu bitene kadar tiyatroyu erteledim!

Ünlü oyuncu Altan Erkekli, tiyatroyu bir süreliğine askıya almak zorunda kaldığını söyledi: 800 bin liraya 10 yıl banka kredisiyle ev aldım. Evin borcu bitene kadar tiyatro yapamam. Çünkü dizilerle tiyatro aynı anda olmuyor

Konutta ipotek nasıl kaldırılır?

Tapuda ipotek kaldırma işlemi, kredi borcu biten tüketicinin evi üzerine alabilmesi için gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta ipotek nasıl kaldırılır? İşte, konutta ipotek kaldırma işlemi..

İpotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı için bankalar ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

İstanbul İmar Yönetmeliğine göre derinliği 1.00 metreyi geçmeyen süs havuzları hariç, diğer yüzme havuzları için ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, evin bahçesine havuz nasıl yapılır?

Emlak vergisi borcu torba yasa ile nasıl yapılandırılacak?

Torba yasada emlak vergisine dair düzenlemeler var mı? Emlak vergisi, torba yasada nasıl ele alındı? Torba yasaya göre emlak vergisinden muaf olan taşınmazlar hangileri? Torba yasaya ile emlak vergisi borcu yapılandırılabilecek mi?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır Haberi

borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır

Banka ipoteği nasıl kaldırır?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine deniyor.  Borçlu borcunu ödemediği takdirde, alacaklı ipotekli taşınmazı satarak, satış bedelinden alacağını tahsil etmek imkanına sahip oluyor. 


İpotek akdi, resmi senet şeklinde ve tapu sicil müdürlüğü tarafından re’sen düzenlenerek gerçekleşiyor. Ayrıca, tesis edilen ipoteğin tapu kaydına işlenmesi (tescili) gerekiyor. Bu şekil şartlarına uyulmadığı takdirde, ipotek işlemi kendiliğinden geçersiz oluyor.


İpotek hakkı mala doğrudan doğruya bağlı ayni bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, ipotek tesisinden sonra taşınmazın maliki değişse bile ipotek hakkı aynı şartlarla devam ediyor. Peki, Banka ipoteği nasıl kaldırır?


Bankanın ipoteği kaldırması..

Kredi borcu biten tüketici, evi üzerine alabilmek için öncelikle ev üzerindeki ipoteği kaldırması gerekiyor. Ev üzerindeki ipoteğin kaldırılması için Tapu Dairesince...