29 / 04 / 2024

borcu yoktur belgesi nasıl alınır

borcu yoktur belgesi nasıl alınır

İnşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak yapı kullanma belgesi alabilmek için gerekli olan belgeler arasında "Borcu yoktur yazısı" da bulunuyor. Peki borcu yoktur yazısı nereden ve nasıl alınır?

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası vatandaşlara sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10 oranının ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz tarihine kadar kaldırıldı.

Taksitli alışveriş yapanlar hemen göz atmalı! Taksit sayısı resmen değişiyor!

Taksitlendirilen borçlar için borcun yüzde 10`u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceği şartı 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı.

Taksitlendirilen borçlar için yeni karar: "Borcu yoktur" yazısında tarih uzatıldı!

Taksitlendirilen borçlarla ilgili borcun yüzde 10'u ödenmeden "borcu yoktur" yazısı verilmeyeceğine dair kural 31 Temmuz'a kadar kaldırıldı. İşte detaylar...

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Kamu ödemelerinde borcu yoktur bildiriminin alt sınırı 5 bin lira oldu!

Kamu ödemelerinde "Borcu yoktur" belgesinin aranması için gerekli tutar 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltildi.

TSYD: Haliç Üniversitesi’nin TSYD’ye 500 bin TL borcu var!

Türkiye Spor Yazıları Derneği (TSYD), Haliç Üniversitesi ile ilgili borcunu ödemediği iddialarında bulundu. Haliç Üniversitesi karşılık olarak, "Üniversitemizin TSYD'ye hiçbir borcu yoktur" açıklamasını yaptı...

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Bağımsız bölümler mesken dışında bir amaçla kullanılabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni yönetim planına “Kat malikleri aidat borcunu ödemeden bağımsız bölüm satış işlemi yapamazlar, tapuya ibraz edilmek üzere borcu yoktur yazısı almak zorundadırlar” diye bir madde eklemişler. Bu nasıl uygulanır?' sorusunu yanıtladı.

Emlak vergisi borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

Gayrimenkul alım satımı için tapuya gitmeden önce yapılması gereken bazı işlemler arasında yer alan emlak vergisi borcu yoktur yazısı nasıl alınır? Emlak vergisi borcu yoktur yazısı nereden alınır?

Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

İnşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak yapı kullanma belgesi alabilmek için gerekli olan belgeler arasında "Borcu yoktur yazısı" da bulunuyor. Peki borcu yoktur yazısı nereden ve nasıl alınır?

Borcu yoktur yazısı alma dilekçesi!

SGK'dan alınan borcu yoktur yazısı, İnşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak iskan belgesi için gerekli olan belgeler arasında karşımıza çıkıyor. Peki borcu yoktur yazısı alma dilekçesi nasıl yazılır?

Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren iskan belgesi, sigorta primleri gibi giderlerin ödenmemesi halinde verilmiyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne olur? Müteahhidin borcu varken iskan alınabilir mi?

Yerleşim yeri belgesi nasıl alınır?

Bir kimsenin sürekli kalma niyetiyle oturduğu yer, yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Peki söz konusu yerleşim yeri belgesi nasıl alınır? Yerleşim yeri belgesi muhtarlıklardan alınabiliyor mu?

borcu yoktur belgesi nasıl alınır Haberi

borcu yoktur belgesi nasıl alınır

Borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan bina inşaat harcı ve yapı kullanma izin harcına mevzu işlemlerde;


Vergi dairelerine vadesi geçmiş borcu bulunmadığına ilişkin belge aranılması zorunluluğu getirmeye ve maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi hususunda Maliye Bakanlığı’na yetki verilmiş, bu yetkiye istinaden Seri: A Sıra No: 2 Tahsilât Genel Tebliği 5  yayımlanarak uygulamaya yön verilmiştir.


Buna istinaden inşaat harcı ve inşaatı tamamlanan yapılar için alınacak yapı kullanma belgesi alabilmek için gerekli olan belgeler arasında "Borcu yoktur yazısı" da bulunuyor. Peki nedir bu borcu yoktur yazısı? Borcu yoktur yazısı nereden ve nasıl alınır?


Borcu yoktur yazısı SGK'dan alınabiliyor. Borcu yoktur yazısı almak için Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfasında yer alan Dilekçematik bölümünden "Borcu yoktur yazısı alma...