30 / 04 / 2024

Borsa İstanbul son durum

Borsa İstanbul son durum

Borsa İstanbul, yüzde 7'yi aşan kayıplarla 89 bin puanın altına gerilerken dolar 6.40'a kadar yükseldi.

Borsa İstanbul'da şirketlerinin değeri 534 milyarı buldu!

Borsa İstanbul'da bugün sonu itibariyle şirketlerin toplam piyasa değeri yaklaşık 534 milyar lira olarak hesaplandı. Borsanın en değerli şirketi 30 milyar 324 milyon lira ile Garanti Bankası oldu...

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisse!

Sert rüzgarların estiği Borsa İstanbul'da bu fiyatların kalıcı olmadığının altı çizilirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabından son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 5 hisseyi yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar....

Borsa İstanbul'un 10 senelik mart ayı performansı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son 10 senenin mart aylarında karışık bir performans sergilerken, endeks ise yükseliş kaydettiği 4 ayda ortalama olarak yüzde 9,44 değer kazanmış oldu.

Bist Temettü 25 Endeksi’ndeki şirketler son 5 yılda kaç kere temüttü ödedi?

Borsada işlem gören bir şirketin temettü ödemesi yatırımcıların birçoğu için tercih nedeni. Peki Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler son 5 yılda kaç kere temettü ödedi?  

Son 8 halka arzın getiri oranları!

Geçen yıl gerçekleşen halka arzlarda rekor yatırımcı sayısına ulaşan Borsa İstanbul’da son halka arzların getirileri de merak ediliyor. Borsa Filozofu yaptığı paylaşımda son 8 halka arzın getiri oranlarını açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler!

Yatırımcıların merak ettiği temettü yatırımı ile ilgili son dakika bilgileri paylaşıldı. Borsa İstanbul'da son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan şirketler tek tek açıklandı. İşte son 3 yılda yatırımcısına en çok temettü getirisi sağlayan hisseler! 

Son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisse!

Pek çok yatırımcı Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmelerini araştırırken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu da son 1 yılda yatırımcısını güldürmeyen 4 hisseyi açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 halka arzın toplam getirileri!

Borsa İstanbul güne yüzde 1,14 yükselişle başlarken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsadan Bilgi de resmi sosyal medya hesabı üzerinden  son 10 halka arzın toplam getirilerini açıkladı. İşte Borsadan Bilgi'nin o paylaşımı...

Borsa yatırımcıları dikkat! Hangi hisse için kaç yıl beklenmeli?

Borsa yatırımcıları borsadaki son durumu yakından takip ediyor. Dün Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde en çok kazandıran ilk üç hisse ISKUR, ISATR  ve SNKRN oldu. Peki hangi hisselere dikkat edilmesi gerekiyor? 

Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketler!

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Borsa İstanbul'da son 5 yılda getirisi yüzde 1000'in üzerinde olan şirketleri açıkladı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Borsa İstanbul'da hesap açan altın ve dolar yatırımcısı neden zarar etti? İşte cevabı!

Son zamanlarda Borsa İstanbul'da milyonlarca hesap açıldı. Bunlar arasında çok sayıda altın ve dolar yatırımcıları bulunuyor ve büyük bölümü de kaybetti. Peki ya neden? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay sosyal medya hesabı X'ten açıkladı.

Borsada yeni dönem! Resmen başladı! Borsa yatırımcıları dikkat!

​​​​​​​Borsa İstanbul'da açılış seansının işleyişi yönelik alınan yeni kararlar dün devreye girdi. Bu doğrultuda, ilk olarak pay piyasasında, paylarda açılış seansının emir toplama etabının son 5 dakikası hariç olmak üzere emir iptali, fiyat kötüleştirme ve miktar azaltımı gerçekleştirilecek.

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı oldu!

Borsa İstanbul, son 3 ayda en fazla kazandıran yatırım aracı olmayı başardı. Borsada hâlâ çok ucuz hisseler olduğunu ifade eden Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, yabancı yatırımcının da dönmesiyle endekste artışın devam edeceğini söyledi.

Borsaya katılım son 3,5 yılda 5 katına çıktı!  

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı son 7 günde 440 binlik astronomik artışla beraber 6,1 milyona ulaştı. Yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamında borsaya ilgide patlama meydana gelirken, son zamanlarda artan halka arzlar da girişlerin artmasına sebep oluyor.

Borsa İstanbul son durum Haberi

Borsa İstanbul son durum

Koronavirüs (Kovid-19) hasarlarını onarmaya çalışan merkez bankalarının hamlesine son olarak Fed'in faiz indirimi ve 700 milyar dolarlık varlık alım paketi eklendi. Bu hamleler tansiyonu düşürmezken; Borsa İstanbul, yüzde 7'yi aşan kayıplarla 89 bin puanın altına geriledi, dolar 6.40'a kadar çıktı.

Koronavirüs salgının ABD ve Avrupa'da yayılma hızının artması piyasalar üzerindeki baskı unsuru olmaya devam ediyor. Bu baskıyı azaltmak için dev bir hamle yapan ABD Merkez Bankası (Fed), dün gece yarısı faizlerde 100 baz puan indirime giderek yüzde 0-0.25 aralığına çekti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; sert faiz indiriminin yanı sıra 700 milyar dolarlık genişleme programı hazırlayan Fed'in bu hamleleri piyasalardaki tansiyonu düşürmeye yetmedi. ABD vadeli endekslerinin yeni haftaya da sert düşüşlerle başlarken Asya borsalarında da düşüşler yaşanıyor.

Borsa İstanbul, 89 bin puanın...