04 / 05 / 2024

boş binalarda çevre temizlik vergisi

boş binalarda çevre temizlik vergisi

Çöp vergisi tahsil ve hesaplama işlemleri iki farklı şekilde yapılıyor. Verginin uygulaması konutlarda ve işyerlerinde değişiklik gösteriyor. Peki, kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

Boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Peki, boş binalarda çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte yanıtı..

Kira ödemekte zorluk çekiyorsanız bu habere dikkat! Aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak

Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlar için tek şartla aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımı haberiyle binlerce kişi sevince boğuldu! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, aylık 5 bin 250 TL kira katkısının verileceğini ilan etti.

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi'nin imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

The Bo Viera projesinin ÇED raporu onaylandı!

Bodrum’daki The Bo Viera projesinin son halinde incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığından projeye onay çıktı. Şirket 139 dönüm büyüklüğündeki arazide 310 konut, 90 odalı otel ve 7 ticari yapı hayata geçirecek.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Ankara Büyükşehir'den tahliye edilen binalarda yaşayanlara destek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu alanda boşaltılan binalarda yaşayanlara yönelik yardım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

TBMM İklim Araştırma Komisyonu'nda korkunç iddialarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Boğazı'ndaki yalıların sular altında kalabileceğini söyledi. 

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Lojmanları için yıkım kararı!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Beşiktaş Etiler’deki Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar lojmanlarının yıkılması konusunda ön mutabakata vardı.

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Yeni binalarda yağmur sularının toplanması su tüketimini azaltacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, yeni binalarda yağmur sularının toplanarak kullanılmasına yönelik yeni yönetmeliği megakentleri çevre dostu yeşil dönüşüme zorluyor.

boş binalarda çevre temizlik vergisi Haberi

boş binalarda çevre temizlik vergisi

Kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi?

İşyerleri ve konutlar, çevreye verdikleri zararları vergi ödeyerek finanse etmekle yükümlü sayılıyor. Bu nedenle belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak çöp vergisi ödemeleri gerekiyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da ifade edilen çöp vergisinin mükellefi, taşınmazın sahibi değil, kullanıcı oluyor. Yani taşınmazı kullanan kiracı ise kiracının çöp vergisi ödemesi gerekiyor.


Çöp vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Bu nedenle 1. taksit ödemeleri devam ediyor. Verginin son ödemesi 10 gün sonra. 


Çöp vergisi iki şekilde taksil ediliyor. Konutlarda su tüketim mikatarı esas alınarak, su faturasına yansıtılıyor. İşyerlerinde ise kullanıcıların belediyeye gidip ödemesi gerekiyor. Peki, kullanılmayan işyeri için çöp vergisi ödenir mi?


Boş işyerinde çöp vergisi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından...