03 / 05 / 2024

Boş daire için yakıt parası ödenir mi

Boş daire için yakıt parası ödenir mi

Apartmanda kat maliklerinden alınan bedeller arasında yakıt parası da bulunuyor. Peki, dairesi boş olan kat malikleri bu parayı ödemek zorunda mı? Boş daireye yakıt parası ödenir mi? İşte yanıtı...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

Melikgazi Aydınlıkevler'de kentsel dönüşüm müjdesi: 2 bloklu 160 daire için imzalar atılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Aydınlıkevler Mahallesi’nde yeni bir modelle 2 Blok 160 dairelik proje için ilk adımı attıklarını belirtti. İşte detaylar...

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Qadraj Gözdağı'nda sınırlı sayıda daire için yüzde 30 indirim fırsatı! 

Qadraj Gözdağı projesinde sınırlı sayıda daire için geçerli yüzde 30 indirim fırsatı başladı. Peki Qadraj Gözdağı projesinde indirimli konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Aman dikkat! İstanbul’da kiracıları evden çıkarmak için başvurulan akılalmaz yöntem herkesi şaşkına çevirdi!

İstanbul’da konut sahipleri, konutlarını daha yüksek fiyattan kiralamak amacıyla akılalmaz yöntemler denemeye başladı. Ev sahipleri, mevcut kiracılarına evi boşaltmaları için para teklif etmeye bile başladı.

Çiftçi Towers'daki 437 daire ve dükkan icradan satışa çıkarılacak! İşte bir daire için belirlenen fiyat

İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan 25.000 metrekare tabana oturan zemin altında 10 kat ve zemin üstünde 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers, icradan satışa çıkarıldı. Daireler için istenen fiyat belli oldu. İşte detaylar...

Seda Sayan oğlu için Nişantaşı'ndan ev aldı!

Gayrimenkule yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren sanatçı Seda Sayan oğlu Oğulcan Engin için Nişantası'ndan lüks daire aldı. Sayan daire için 30 milyon TL ödedi. 

Konut sahipleri dikkat! Boş ev için ödenmiyor!

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Gayrimenkulü bulunan vatandaşlar emlak vergisine ilişkin detayları ve muafiyet şartlarını araştırıyor. Peki hangi durumlarda emlak vergisi ödenmez? Boş ev için emlak vergisi muafiyetinden faydalanılır mı? İşte ayrıntılar...

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

Tual Bahçekent ve Avrupark'ta son 26 daire için kuralar çekildi!

Emlak Konut GYO tarafından Tual Bahçekent ve Avrupark projelerindeki son 26 daire için 26 hak sahibi dün kura ile belirlendi. Kura listesi haberimizde yer alıyor...

Boş daire için yakıt parası ödenir mi Haberi

Boş daire için yakıt parası ödenir mi

Boş daire için yakıt ödemesi!

Apartmanda kat maliklerinden alınan bedeller arasında yakıt parası da bulunuyor. Bu konuda en çok merak edilen konular arasında boş daire için yakıt ödemesi hususu yer alıyor. 


Boş olan dairenin yakıt parası nın Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre ödenmesi gerekiyor. Kanuna göre, her kat malikinin yakıt giderine arsa payı oranında katılması mecburi kılınıyor.


Oturmadıkları ve boş olan evin yakıt parasını ödemek istemeyen kat maliklerinin bu ödemeyi yapmamaları durumunda, icra takibi yapılabiliyor. Söz konusu kanun hükümleri şu şekilde sıralanıyor:


"Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.


Gider veya avans payını ödemeyen kat maliki...