30 / 04 / 2024

boş ev çevre temizlik vergisi

boş ev çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

TCMB kiraları düşürmek için ek vergiyi önermedi: e-Devlet sözleşmeleri, hisseli kiracılık, boş ev vergisi...

TCMB, Enflasyon Raporu'nda konut sorununun çözülmesi amacıyla bir dizi önerilerini paylaştı. Söz konusu öneriler arasında kiralık konut arzının artırılması, sosyal konut uygulaması, hisseli kiracılık, konut sayısına göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi yer alıyor. İşte ayrıntılar..

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Ev sahibinden boş duran dairesi için şok açıklama: 'Kiracı ne hale getirir, güvenemem!'

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe katlanıyor ve her gün yeni bir iddia geliyor. Şimdi de sosyal medyada bir ev sahibinin boş daireyi 'Kiracı evi ne hale getirir' diyerek, kiraya vermediği gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Milletvekillerinden konut sorunu için flaş öneri: Yabancıya konut satışı yasaklansın, boş ev vergisi gelsin! 

Konuta erişim sorunu TBMM gündeminde de tartışma konusu oldu. CHP ve İYİ Parti'den dikkat çeken öneriler geldi. İşte konuta erişimin kolaylaştırılması için yapılan o öneriler...

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Boş ev vergisi için son dakika önerisi: Tapu ve Kadastro değerleme yapsın!

Vergi Hukuku Uzmanı Murat Batı, boş ev vergisine ilişkin dünyada yapılan uygulamaları açıkladı ve Türkiye'de nasıl uygulanması gerektiğine ilişkin önerilerde bulundu. İşte Batı'nın o açıklamaları...

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

boş ev çevre temizlik vergisi Haberi

boş ev çevre temizlik vergisi

Boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor.


Bu vergi ev ile işyerlerinde farklı şekilde ödeniyor. İşyeri için vergi bağlı olunan belediyede ödenirken, evlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi halinde vergi de ödenmiş oluyor.


Vergi, taşınmaz malın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Eğer taşınmaz malda kiracının varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor. 


Buna göre mesken çöp vergisini varsa kiracı, yoksa ev sahibi ödüyor. Peki, boş evin çevre temizlik vergisi olur mu?


Boş evin çevre temizlik vergisi:

Eğer ev kullanımda değilse çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Vergi mükellefiyeti kullanım ile birlikte başlıyor.


Evlere Ait Çevre Temizlik Vergisi

Evlere ait çevre temizlik vergisi;...