03 / 05 / 2024

boş olan dairenin aidatı

boş olan dairenin aidatı

Kat maliki olduğunuz daireniz boş ise bu durumda, boş daire için aidat ödemek gerekiyor mu? Boş daireye aidat verilir mi? İşte Apartman Aidatı Kanunu kapsamında yer alan aidat yükümlüleri ile ilgili hükümler...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı bulmak için çok uğraşabilirsiniz! 

Konut fiyatlarında yaşanan ve kiraların sürekli artmasının önüne geçmek adına hükümet çeşitli adımlar atıyor. Buna göre, evi boş olan ev sahibi olumsuz yönde etkilenebilir. Bu düzenleme sonrasında ev sahipleri ne gibi sıkıntılar ile karşı karşıya kalacak.

Şişli'de 650 bin liraya kiralık 6+1 daire! Boğaz manzaralı eve istenen fiyatı gören inanamadı!

İstanbul'da bir daireye aylık 650 bin lira kira bedeli istendiği ortaya çıktı. 6 oda 1 salon olan dairenin boğaz manzarası olduğu belirtildi. İşte ayrıntılar...

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir?

İçişleri Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık alım yapılacak boş olan kadroları paylaştı. İşte İçişleri Bakanlığı personel alımına dair merak edilen detaylar!

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

Boş dairenin aidatı ödenir mi?

Evini henüz satmamış ya da kiraya vermemiş olan ev sahipleri boş duran daireleri için aidat ödeyip ödemeyeceklerini merak ediyorlar. Peki, boş dairenin aidatı ödenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

Sinpaş GYO'dan 'Bülent Arınç' açıklaması!

Sinpaş GYO, boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine atama yapılmasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Habersiz devredilen gayrimenkul için hak talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun ''Babamın iki evi var. Erkek kardeşim yeni evlendi. Ona da “Boş olan evde otur” dedi. Babam evi kardeşimin üzerine bizden habersiz verirse, bir hak talep edebilir miyiz?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle bir araya geldi. Aydın, “’Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek'' diye konuştu.

İzmit'teki Telekom eski binası kamulaştırılacak mı?

İzmit Belediyesi Mart dönemi meclis toplantısında Kuruçeşme’de Telekom’un boş olan binasının kamulaştırılıp yerine katlı otopark yapılmasıyla ilgili madde görüşüldü.

9 yıldır boş olan Atatürk Kültür Merkezi'ne dev kadro!

2007 yılında İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. Grup Kültür Varlığı olarak tescillenerek yıkılması engellenen AKM binası 9 yıldır boş.

boş olan dairenin aidatı Haberi

boş olan dairenin aidatı

Boş daireye aidat verilir mi?

Apartman aidatları; apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden eşit olarak toplanıyor. Apartman aidat bedeli, kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki boş daireye aidat verilir mi?


"Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça:Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;  katılmakla yükümlüdür."


Yukarıda yer alan Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan "aidat" hükümlerine göre, boş daireler için de aidat ödemesinin yapılması gerekiyor.


Oturmadıkları evin aidatını ödemek istemeyen kat malikleri de bu ev...