09 / 05 / 2024

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti

Boşanma sürecinde her iki taraf da edinilmiş mallarda hak sahibi olabiliyor. Peki, "Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Rings Grup Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Rings Grup Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Ayşe Şimşek tarafından Kuruldu.

Deprem sonrası dönüşüm atağıyla depolama hizmetlerine ilgi katlandı!

Pek çok vatandaş kentsel dönüşüm süreçlerine hazırlık olarak konutlarını boşaltmaya veya eşyalarını farklı noktalara taşımaya başladı, böylelikle depolama hizmetlerine ilgi katlandı...

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

Akıllara durgunluk veren Android telefon! boştan %100'e 10 dakikada şarj oluyor

Bazı akıllı telefonların şarj olması sonsuza kadar sürecekmiş gibi gelebilir ama yeni bir Android cihaz onların tam tersine hareket edip çoğu markayı utandırıyor.

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Damat mirasçı mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper ''Kayınpederim yaşlı ve bayağı trafik cezası var. Herhangi bir terslik halinde bu cezalar mirasçılarına kalıyor. Benim bankada az param bulunuyor, bundan çekilir mi? Sonuçta eşimin babası ve haliyle eşim mirasçısı?' sorusunu cevapladı.

Trabzon Vakfıkebir'deki millet bahçesi 11.7 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce seçim vaatlerinden olan millet bahçelerine bir yenisi daha eklendi.

İhtiyaç sahibi kadınlara kira yardımı müjdesi!

Nevşehir Valiliği tarafından, eşinden boşanmış ve eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınların ev kiralarının karşılanması için başlatılan "Umuda Açılan Kapı" projesi tanıtıldı.

Vasi olan kişi velayeti devredebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir oğlum var. Oğlum zihinsel engelli, 36 yaşında. 2014’te mahkeme oğlumun vesayetini eşim ve bana verdi. Bizim aynı anda ölümümüz ile vasilik durumu ne olur? Yaşlandığımızda vesayetini istediğimize devredebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Vasi nasıl tayin edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşim iki kardeş. Anneleri hayatta ve anneye eşimin ağabeyi yani erkek evlat vasi tayin olunmuş. Vasi kalp rahatsızlığı geçirdi. Bu durumda eşim annesini yanına almak istiyor. Kendisi vasi olabilir mi' sorusunu yanıtladı.

Ortak alınan tarlanın paylaşımı nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşim, babası ile ortak tarla almış ve parasını yarı yarıya ödemişler. Ama eşim parayı bırakıp işine dönmüş. Baba da tarlayı kendi adına yapmış. Şimdi eşim hakkı olan yarısını istiyor, ağabeyi ise vermiyor. Bunu nasıl alırız?' sorusunu yanıtladı.

İkinci evlilikten olan çocukların miras hakkı nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, '1991’de evlendim. Eşimin ilk evliliğinden iki kızı var. Eşim ev hanımı, 2020 Mart’ta öldü. İlk dairemizi benim kazancımla aldık., tapu eşimin adına. İkinci evi ikramiyemle aldım, yarı yarıya tapu ettik. Eşimin kızı hak istiyor. Hak iddia edebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti Haberi

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti

Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsıyor. edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleri oluyor.


Çalışmasının karşılığı olan edinimler; Sosyal güvenlik veya sosyal yardım kurum ve kuruluşlarının veya personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptığı ödemeler; Çalışma gücünün kaybı nedeniyle ödenen tazminatlar; Kişisel mallarının gelirleri ile Edinilmiş malların yerine geçen değerler, edinilmiş mal olarak kabul ediliyor.


Boşanma sürecinde her iki taraf da edinilmiş mallarda hak sahibi olabiliyor. Peki, "Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Boşanmadan önce eşim malları başkasına devrederse?

Henüz boşanma davası açılmadan, malların kaçırılmasının tespiti durumunda; eşlerin tasarruf yetkisi kısıtlanabiliyor. 


Bu hususta, mahkemeye dava...