05 / 05 / 2024

boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi

boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Peki, boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi? Boşanmadan önce mallara tedbir nasıl koyulur?

2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu! 

Hem satılık konut fiyatlarında hem de kiralık konut bedellerinde yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Haber spikeri ve program sunucusu Şebnem Arda Boğa, "2 sene önce ev alınan para, şimdinin peşinatı oldu" dedi. İşte Şebnem Arda Boğa'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

'1,6 milyon boş konut var önce onları eritin'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TOKİ'nin yapacağı sosyal konut projesine ilişkin eleştirilerde bulundu. Türkiye'de 1,6 milyon boş konut bulunduğunu belirterek, "Madem niyetiniz insanları ev sahibi yapmak önce bunları eritin" dedi.

Marmara Üniversitesi'nin Anadolu Hisarı kampüsü Boğaziçi Üniversitesi'ne devredildi!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci, Twitter aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamada, şu an Marmara Üniversitesi'nce kullanımı sürdürülen Anadolu Hisarı'nda bulunan kampüsün, üniversitelerine devredildiğini duyurdu.

Boşanan eşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, "Oturduğumuz evi, evliyken 10 yıl önce kredi ile aldık. Eşimin düşüncesine göre anlıyorum ki o borç bitince boşanma davası açacak ve evin değerinin yarısını almak isteyecek. Mahkeme evlenmeden önceki kişisel kazanımları göz önünde bulundurur mu?" sorusunu yanıtladı.

Siirt depreminde yıkılan 35 yıllık ev 2 ay önce boşaltılmış!

Siirt'in Kurtalan ilçesinde yaşanan 5 büyüklüğündeki depremde yıkılan evin kum taşı ve kerpiçten yapıldığı ve 2 ay önce boşaltıldığı öğrenildi.

Evliyken alınan konut boşanırken nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanma aşamasındayız. Ben evlenmeden önce sahip olduğum evimi satıp, onun parasını kullanarak bu daireyi almıştım. Şimdi boşanma durumunda benim eve yaptığım bu katkı göz önüne alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Murat Başoğlu Gölköy'deki evini boşalttı!

3 yıl önce Bodrum'da öz yeğeni Burcu Başoğlu ile uygunsuz şekilde yakalanan Murat Başoğlu'na tepkiler kesilmiyor. Yeni sevgilisiyle Gölköy'de kirada oturan Başoğlu, evi boşaltmak zorunda kaldı.

Antalya'da doktor çifte 'evi boşaltın' diyen ev sahibine tepki!

Virüs, insandan önce insanlığı bitirdi. Ev sahibi Hasan Çiftçi, salgınla mücadele etmek için canlarını ortaya koyan doktor çifte, 17 Mart’ta ihtarname çekti. “Evimi 6 Haziran’a kadar boşaltın” dedi.

İstanbul Bahçelievler'de boş bina çöktü!

İstanbul Bahçelievler'de daha önce boşaltıldığı bildirilen bir bina çöktü. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi

Evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

2002'de yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu, evliliklerde eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejimi geçerliliği de getirdi. Peki evlilikte eşe bağışlanan mallar boşanma sırasında talep edilebilir mi?

Başak Dizer ve Deniz Marşan Nişantaşı'ndaki dükkanlarını boşalttı!

Başak Dizer ve Deniz Marşan, 2017'de, Nişantaşı'nın en işlek caddesinde Room & Rumours adlı mekan açmışlar, bir sene sonra küçülmeye giderek, Mim Kemal Öke Caddesi'ndeki mağazaya taşınmışlardı. İkili bir ay önce dükkanı sessiz sedasız boşalttı...

Müteahhitler: Ev alacaklar elini çabuk tutsun! 

Müteahhitler, konut fiyatları artmadan ve tamamlanan projelerde değer artışı yaşanmadan önce alım yapmayı tavsiye etti. 

boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi Haberi

boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi

Boşanmadan önce mallara tedbir koyulabilir mi?

Boşanma kararı alan bir çift, yaşanabilecek mal kaçırma ihtimaline karşın mallara tedbir koydurmak isteyebiliyor. Bu hususta mahkemeye müracaat edilmesi halinde boşanma esnasında mallara tedbir konulmasına dair karar hakim tarafından alınabiliyor.


Boşanmada ortak mallar karşı taraf aracılığıyla kaçırılması veya başka şekilde zimmete geçirilmesi gibi durumların yaşanmaması adına kanunlar mallara tedbir kararı yolunu açmaktadır. 


Boşanmada mallara tedbir koyma esasları, Hukuk muhakemeleri kanununda yer alan 389. Maddede açıklanıyor. Bu maddelerden birinin varlığının mümkün olması durumunda hakim boşanmada mallara tedbir kararı alınabiliyor.


Tedbir nedenleri:

-Mevcut durumda ortaya çıkabilecek farklı gelişmeler nedeniyle mal edinme hakkının önemli ölçüde zorlaşması ya da imkansız hale dönüşebileceğinden tedirgin olunması


- Gecikme nedeniyle sakıncaların meydana gelebileceği ya da gecikme sebebiyle zararların ortaya çıkması


İhtiyati tedbir talebi

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce,...