05 / 05 / 2024

Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç

Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç

Bosnalı şirket Arnavutluk'ta enerji hattı inşa edecek. 49 milyon avro değerindeki proje, Almanya hükümeti tarafından finanse edilecek

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bosna Hersek'te Balkan Gençlik Okulu açıldı!

Bosna Hersek Saraybosna'da, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen "Balkan Gençlik Okulu" projesi açıldı. 

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.

Bosna Hersek'te Osmanlı Mimarisi'nin İncileri sergilenecek!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da iki Boşnak fotoğrafçının çalışmalarından oluşan "Saraybosna-İstanbul, Osmanlı Mimarisi'nin İncileri" sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti!

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.

İzmit Belediyesi Bosna Hersek'e park inşa ediyor!

İzmit Belediyesi tarafından Bosna Hersek'in önemli şehirlerinden Travnik'te park yapılıyor. Yıl içinde tamamlanacak olan parkın, İzmit ile Travnik arasındaki kardeşlik bağlarını daha da güçlendireceği belirtildi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi törenle açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Ferhadiye'nin tekrar açılması aslında bütün Bosna Herseklilere, Müslümanlara, Ortadokslara, Katoliklere ve bütün dünyaya bir barış mesajıdır. Bu barış mesajının doğru okunması lazım" dedi.

Bosna Hersek Ferhadiye Camii bugün açılıyor!

Bosna Hersek'teki savaşta Sırpların yıktığı Ferhadiye Camisi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı törenle bugün açılacak. 23 yıl sonra yeniden faaliyete geçecek olan camiinin UNESCO listesine adaylık süreci devam ediyor.

Bosna Hersek Ferhadiye Camisi'nin açılış töreni 7 Mayıs'ta!

Davutoğlu, Banya Luka şehrinde TİKA tarafından yeniden inşa edilen Ferhadiye Camisi'nin açılışını yapacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Mayıs Cumartesi Bosna Hersek'i ziyaret edecek.

Bosna Hersek'te ikinci Cesar's Residence mağazası açıldı!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 7. Saraybosna İş Forumu'na katılmak üzere geldiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, bir Türk seramik ve banyo armatürleri firmasının mağaza açılışını gerçekleştirdi.

TİKA Bosna Hersek'te müze açtı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Cebari köyünde müze açıldı.

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem!

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının merkez üssünün başkent Saraybosna'nın 26 kilometre doğusunda ve 4,4 şiddetinde olduğu bildirildi.

Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç Haberi

Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç

Bosna-Hersek'in Energoinvest şirketi, Arnavutluk'un güneyinde enerji hattı inşa etme konusunda anlaşma imzaladı. 

     Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Nikşiç'in Arnavutluk ziyareti kapsamında, Arnavutluk Enerji Dağıtım Merkezi Başkanı Arben İbro ile Bosna-Hersekli Energoinvest şirketi müdürü Enes Çengiç arasında 49 milyon avro değerinde anlaşma imzalandı. Anlaşma kapsamında ülkenin güneyinde inşa edilecek enerji hattı, Almanya hükümeti tarafından finanse edilecek. 

     İki aşamada inşa edilmesi planlanan projenin birinci aşamasında 105 kilometrelik Saranda-Vlora bölgesi enerji hattı, ikinci aşamada ise Korça-Permet-Tepelena bölgelerine enerji hattı inşa edilecek. 

     Energoinvest şirketinin bu ay içerisinde çalışmalarına başlayacağı bildirildi. 

     Arnavutluk'a iki günlük resmi ziyarette bulunan Bosna-Hersek Federasyonu Başbakanı Nikşiç, ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Başbakan Sali Berişa ve Meclis Başkanı Yozefina Topalli ile görüşüp iki ülke arasındaki iş birliği...