22 / 07 / 2024

bosna islam merkezi

bosna islam merkezi

Bosna'da, Sultan Mehmed Fatih İslam Kültür Merkezi açıldı. Gorajde kentinde, Ankara'nın Keçiören ve Gaziantep'in Şahinbey Belediyeleri tarafından sağlanan maddi destek ile TİKA koordinasyonunda inşa edilen merkezin açılışı nedeniyle tören düzenlendi.

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Mashrıq Engıneerıng Constructıon Company Merkezi Afganistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Merkez Şubesi Beylikdüzü'de Idrees Ahmad Noorı tarafından açıldı.

Saraybosna'da inşa edilecek kongre merkezi için yatırımcılara çağrı!

Balkan ülkesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hayata geçirilmesi planlanan kongre merkezi için yatırımcılara çağrı yapıldı.

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Bosna Hersek Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi açıldı!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Türkiye tarafından inşa edilen İslam Birliği Öğrenci Yurdu ve Odabaşı Vakfı İnşaat ve Konut Merkezi'nin açılışında konuştu.

Studio Vertebra’dan Diyarbakır'a Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi!

Diyarbakır Keşif Merkezi ve İslam Bilim Müzesi, eğitim birimlerine yakın konumuyla şehrin ilgi merkezi olmasına olanak tanıyor. 

Özbekistan'da İslam Medeniyeti Merkezi kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Osmanhan Alimov İslam Medeniyeti Merkezi inşaatında inceleme yaptı...

Altındağ Belediyesi’nden Gagavuzya’ya kültür merkezi!

Daha önce Bosna Hersek’in Visoko kentine bir kültür merkezi inşa eden Altındağ Belediyesi şimdi de Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nde kültür merkezi inşa ediyor.

Bosna Glamoç Kültür ve Eğitim Merkezi inşaat çalışmaları başladı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve üye belediyelerin desteğiyle, Bosna-Hersek'in batısında yer alan Glamoç şehrinde Kültür ve Eğitim Merkezi'nin inşaatı başladı.

İslam Kültür Merkezi Konya'ya değer katacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İslam Kültür Merkezi’nin bölgede Cumhuriyet döneminde bu alanda yapılan ilk çalışma olduğunu belirterek, merkezin Konya'ya değer katacağını söyledi

İZÜ Uluslararası İslam Ekonomi ve Finans Merkezi açıldı!

İZÜ Rektörü Bulut: "Merkezimiz Türkiye'de bir ilk ve bu alandaki en büyük araştırma merkezi. Merkez, Londra, New York ve Frankfurt gibi merkezlere dağılmış Müslüman ülke sermayelerinin İstanbul'da toplanmasına ivme kazandırmayı hedefliyor" dedi.

Umut Oran'dan Bodrum İslam Tanıtım Merkezi açıklaması!

Eski CHP milletvekili Umut Oran, Bodrum’a 30 milyon TL yatırımla inşa edilecek İslam Tanıtım ve Bilgilendirme Merkezi projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya İslam Kültür Merkezi ne zaman açılacak?

2016 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanan Konya İslam Kültür Merkezi’nde beklenenin aksi bir durumla karşılaşıldı. İslam Kültür Merkezi’nde istenmeyen görüntüler oluşmaya başladı.

Bosna Hersek'teki Türk yatırımları ne durumda?

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticareti geliştirmek ve Bosna Hersek'teki Türk yatırımlarını arttırmak amacıyla 2010 yılında kurulan Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı, faaliyetleriyle iki ülke arasında "köprü" vazifesi görüyor.

bosna islam merkezi Haberi

bosna islam merkezi

Bosna Hersek'in doğusundaki Gorajde kentinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda, Ankara'nın Keçiören ve Gaziantep'in Şahinbey Belediyelerinin maddi desteğiyle inşa edilen ''Sultan Mehmed Fatih'' İslam Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Kayseri Müftülüğü tarafından 2009 yılında inşa edilen Kayseri Camisi'nin bahçesine inşa edilen merkezin açılış törenine, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gorajde Belediye Başkanı Muhamed Ramoviç, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TBMM milletvekilleri ve diğer konuklar katıldı.


Gorajde Belediye Başkanı Ramoviç, törende Türkçe yaptığı konuşmada, Gorajde şehrinin kültür ve farklılıklar açısından örnek bir şehir olduğunu belirterek, ortaya konan eserden dolayı gururlu olduğunu ifade etti.


Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da projenin sekiz ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını hatırlatarak, emeği geçen herkese teşekkür...