15 / 05 / 2024

bostan

bostan

Yedikule’de tarihi surların dibinde bulunan ve Osmanlı saraylarına sebze yetiştiren tarihi bostanlık alan imara açılıyor. Uygulama planı, CHP ve MHP'nin ret oylarına karşılık kabul edildi.

Yedikule Bostanı yerine park yapılacak!

Hafriyat dökümüne başlanan alanda yıllardır sebze yetiştiren bölge sakinleri uygulamaya tepkili. Belediye ise, 138 yıllık bostanın kalması halinde park projesinin hayata geçemeyeceğini söylüyor...

Medica Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medica Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Hasan Bostan tarafından kuruldu. 

Ersel Harita Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ersel Harita Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Bostan tarafından kuruldu.

Bertuğ Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bertuğ Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgür Bostan tarafından kuruldu.

Mbostan Grup İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mbostan Grup İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Adem Bostan ve Mehmet Bostan ortaklığında kuruldu.

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Rafet Bostan Turizm Ve Yatırım Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Bostan, Adnan Bostan ve Erol Bostan ortaklığında kuruldu.

Caferağa Katılımcı Belediyecilik ile Moda Bostanı kararını verecek!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa ve Osmanağa sakinlerinin önerileriyle ortaya çıkan çocuk yuvası, sosyal yaşam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylamaya sunuyor. Moda Bostanı olarak da bilinen alana hangi projenin yapılacağına mahalleli tarafından karar verilecek...

Yaşar Çilkız'dan Dalyan'a yeni otel!

İşadamı Yaşar Çilkız, "Dalyan’da Ali Bostan Plajı’nda yeni bir otel inşaatına başladım. 33 bin metrekarelik alanda 180 yataklı olacak. Termal ağırlıklı hizmet verecek" dedi...

Bostan Group İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bostan Group İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hadi Türk ve M.Mostafa Ahed Alnubani ortaklığıyla kuruldu.

Yalova Ticari Yatırımlar Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Yalova Ticari Yatırımlar Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 15 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Bostan tarafından kuruldu. 

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Bostanoğlu Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bostanoğlu Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Bostan tarafından kuruldu. 

Piyalepaşa Bostanı’nı HE Mimarlık rehabilite edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın altına otopark yapmak istediği Beyoğlu Piyalepaşa Bostanı rehabilite edilecek.

Evm Engin İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evm Engin İnşaat Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Engin Bostan tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

bostan Haberi

bostan

İstanbul’daki tarihi surların dibinde yer alan Yedikule Bostanları’nın dönüşümü için, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda  İBB Meclisi’nce Uygulama İmar Planı’na işlendi.


Bakanlar Kurulu’nun 2006 yılında “Yenileme alanı” ilan ettiği tarihi bostan alanıyla ilgili Fatih Belediyesi’nin, “Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması” hakkındaki kanun gereği hazırladığı Uygulama Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve MHP grubunun ret oylarına karşılık iktidar partisinin oy çokluğuyla kabul edildi. 


Karara itiraz eden CHP, yenileme projesine onay veren Ak Parti Grubu’nu “Kültür katliamına” imza atmakla suçladı. Tartışmalar altında devam eden ve Yedikule Bostanları’nı da, “Yedikule-Belgrad Kapı Arasında Kara Surları İç Koruma Rekreasyon Projesi” hakkındaki raporun hakkındaki karar kapsamında, bölgeye sus havuzu, sosyal tesis, açık spor alanı, otopark, dinlenme alanları ve konutlar yapılabilecek....