06 / 05 / 2024

Bostancı ALi Cami

Bostancı ALi Cami

1937 yılında Aksaray'da Langa civarında bulunan 16. yüzyıldan kalma tarihi Bostancı Ali Cami yol ortasına geldiğinden yıktırılmaktaymış. Mimar Davud'un üç eserinden biri olan Bostancı Ali Cami yıktırılıyormuş.

Ali Ağaoğlu babası adına Maslak'ta cami yaptırdı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, merhum babası Miktat Ağaoğlu adına yaptırdığı camiyi kısa sürede ibadete açmayı planlıyor.

Ali Bostancı İnşaat kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekiyor!

Bursa'da 1984 yılından buyana çok sayıda konut üreten Ali Bostancı İnşaat, son dönemde yaptığı kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çekiyor...

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Çarrpık yapılaşma, cami mimarisini de olumsuz etkiledi!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı açıklamada "Yapmış olduğumuz araştırmalara göre, 1970 yılından bugüne kadar yıllık ortalama 500 ile bin arasında cami inşa edilmektedir." dedi. 

Büyükçekmece Hazreti Ali Cami açıldı!

Büyükçekmece'nin Muratçeşme Mahallesi'nde inşaatı tamamlanan Hazreti Ali Cami ibadete açıldı.

Nilüfer İlay Cami açıldı!

Bursa Nilüfer'e bağlı İrfaniye Mahallesi'nde Bursaspor Başkanı Ali Ay ve sahip olduğu tekstil firmasının çalışanları tarafından yaptırılan İlay Cami açıldı. 

Maltepe Medine Cami ibadete açıldı!

Maltepe Belediyesi’nin de katkılarıyla yeniden inşa edilen Medine Cami Maltepeli vatandaşların hizmetine açıldı. Açılışa Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da katıldı.

Ali Uyaroğlu, Antalya Kepez'de okul yaptırıyor!

Antalya’da daha önce 2 cami, 1 okul ve 1 Kuran kursu yaptıran hayırsever Ali Uyaroğlu, yeni bir okul daha yaptırıyor. Uyaroğlu, tüm bağışlarını Allah rızası için yaptığını söyledi.

Sivas'ta bazı binaların cami yapılacağı iddiaları TBMM'de!

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas'ta bazı binaların yıkılarak yerine cami yapılacağına dair iddialarına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Ali Esad Göksel cami inşa edecek!

Nişantaşı'nın en merkezi yerinde, ağaçlar arasındaki ofisi "İstanbul Beyefendisi" kavramının vücut bulmuş hali olan hepimizin bir yerden tanıdığı, Ali Esad Göksel...

Bursa Yerkapı Cami açılmaya bekliyor!

Kara Ali Vakfına ait Yerkapı Cami restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor.

Esenler'de 15 milyon TL'lik taş cami inşa ediliyor!

Cumhuriyet tarihinin ilk taş camisi, demir ve çimento kullanılmadan Esenler’e yapılıyor. Mimar Sinan’ın yaptığı Kılıç Ali Paşa Camii’nden esinlenilerek inşa edilen cami, Osmanlı mimarisine uygun kesme taşlardan yapılıyor.

Altındağ Halil Şahin Çam Cami açıldı!

Hayırsever işadamı tarafından Üreğil Mahallesi’nde yaptırılan Halil Çam Cami ve Saliha Çam Kur’an kursu dualarla hizmete açıldı. Ali Okan Çam tarafından yaptırılan cami 700 kişi kapasiteye sahip. 4 ayda tamamlanan cami Selçuklu mimarisiyle inşa edildi.

Bostancı ALi Cami Haberi

Bostancı ALi Cami



Kıymetli bir eser: Langa'daki Bostancı Ali Cami


    Aksaray'da Langa civarında Bostancı Ali Cami yol ortasına geldiğinden yıktırılmaktadır. Bunu haber aldığımız zaman müzelerde Eski Eserleri Koruma Encümeni'ne müracaat etmek istedik. Fakat encümenin içtima günü olmadığından daimi azasından Mimar Kemal Altan'dan sorduk. 

    Kemal Altan bu caminin yıkılmaya başladığını daha evvelce duyduğunu söyledi ve yıkılan eser hakkında şu sözleri de ilave etti:    

    - Langa'daki bu cami 16'ncı asra aittir. Yenicami gibi bir sanat incisinin mimarı olan Davud'un eserlerindendir. Banisi Abdullah Ağa 3'üncü Murad'ın Bostancı başıdır. Kendisi hicri bin tarihlerine doğru vefat etmiştir. Üsküdar'da Kısıklı civarında ikinci...