17 / 05 / 2024

boyabat turistik yerler

boyabat turistik yerler

Tarihi doku açısından önemli bir yere sahip olan Boyabat’ı kültür şehri haline getirmek için kolları sıvadıklarını belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yeni restorasyon çalışmaları ile Boyabat’ı cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi...

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi, Beycan Saraylı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Bülent Saruhan Saraylı ve Saime Nurcan Saraylı Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Bahçelievler'de kuruldu.

Ege Bölgesi'nde 908 turistik tesis satılıyor!

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

Boyabat Devlet Hastanesi Ek Binası'nda son durum!

Boyabat'ta geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Boyabat Devlet Hastanesi ek Binası inşaatı gün geçtikçe yükselirken inşaatın bodrum katının tamamlandığı ve inşaatta iş güvenliğine uyulduğu belirtildi.

Sinop Boyabat'taki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki tarihi konaklar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Boyabat’ı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan restorasyonlarla daha önceden ilçe merkezinde birçok konağın yapımı gerçekleşmişti.

Düzce Akçakoca'da turistik tesis inşaatı başladı!

Akçakoca Belediyesi tarafından Yap İşlet Devret Modeli ile müstecire verilen turistik tesis inşaatı başladı. Başkan Cüneyt Yemenici, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Boyabat Belediye binası, hizmete girmeden yıkıldı!

Sinop'un Boyabat Belediyesi tarafından 10 yıl önce yaptırılan belediye ek hizmet ve otel binası, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle hizmete girmeden yıkıldı. İşte binanın yıkım hikayesi...

Sinop-Boyabat OSB altyapı ihalesi 11 Kasım'da!

Sinop-Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgesi'ne ait içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu inşaatlarından müteşekkil altyapı ikmal yapım işini ihale edecek. ihalesi 11 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Tasweq Turistik Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tasweq Turistik Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi, M-Alı Alshawı ve Sabah Kasem ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de Üsküdar, Ahmediye Mahallesi, Viransaray Sokak'ta kuruldu.

Motto Turistik Tesisler Anonim Şirketi kuruldu!

Motto Turistik Tesisler Anonim Şirketi, Serdar Saydam Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Sarıyer, Emirgan Mahallesi, Çamfıstığı Sokak' ta kuruldu.

Motif Turistik Tesisler Anonim Şirketi kuruldu!

Motif Turistik Tesisler Anonim Şirketi, Aziz Şenol Filiz Yönetim Kurulu Başkanlığı 'nda 50 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Zekriyaköy Mahallesi, Kekik Sokak 'ta kuruldu.

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezi projeleri iptal edildi!

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezleri yapılmasını öngören ve adadaki doğal yaşamı olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle karşı çıkılan proje, mahkeme tarafından iptal edildi.

GS Üniversitesi'nin yanan binası turistik tesis mi olacak?

İki buçuk sene önce çıkan yangında hasar gören GS Üniversitesi binasının restore edilmesi için çağrı yapılıyor. Bildiride "Restorasyonun bugüne kadar yapılmamış olması, acaba burası da turistik tesis mi olacak?" sorusunu akıllara getiriyor.

boyabat turistik yerler Haberi

boyabat turistik yerler


Tarihi doku açısından önemli bir yere sahip olan Boyabat’ı kültür şehri haline getirmek için kolları sıvadıklarını belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yeni restorasyon çalışmaları ile Boyabat’ı cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi.


Kültür ve turizm potansiyeli açısından birçok tarihi yapıya sahip olan Boyabat’ın yeterince tanıtılamamasından yakınan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan’ın ilçeye ziyareti ile birlikte ilçeye yapılacak olan projeler ile ilgili destek istediklerini kaydetti. Şehrin tarihi ve kültürel dokusunu korunması amacıyla hazırladıkları projeleri bakanlık müsteşarına sunduklarını ifade eden Çakıcı, “Binalar cephe düzenlemesi, Orta Çarşı’nın aslına uygun restorasyon çalışmaları, Salar Köyü Kaya Mezarlıkları ve Bazalt Kayalıkları’nın turizme kazandırılması için ciddi projelerimiz var. Bunları ilçemizi ziyaret eden müsteşarımızla paylaştık. O da destek olacaklarını söyledi. Hedefimiz Boyabat’ı...