29 / 07 / 2024

Boyasız Tuğla Deprem

Boyasız Tuğla Deprem

Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği, basında çıkan "Boyasız binalar içten içe çürüyor" başlıklı haberlere itiraz ederek, www.emlakkulisi.com'a bir açıklama gönderdi

Tuğla fiyatları ne kadar? Tuğla seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli?

İnşaat alanında, yapı malzemeleri arasında önemli bir yere sahip olan tuğlalar, projelerin maliyetini doğrudan etkilemektedir. 2024 senesi tuğla fiyatları ve projelerde kullanılmak için en uygun tuğla seçimi nedir ve nasıl olmalıdır?

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Bakan Mehmet Özhaseki’den deprem konutlarına ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları ile buluştu. Özhaseki, “Çabamız ve elimiz deprem bölgesinde. Tüm gücümüzle, hep beraber kentlerimizi en kısa sürede eskisinden daha güvenli ve daha güzel hale getireceğiz” dedi.

İş Bankası açıkladı. Tek tuşa bu kadar para ödenecek. Üstelik karşılığı yok

En fazla kampanya yapan bankalar arasında yer alan İş Bankası'ndan bir kampanya daha geldi. İş Bankası tek tuşla hediye verecek. İşte İş Bankası'nın birçok kişinin aklına yatan o kampanyası...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

PTT tek tuşla verecek. 10 bin TL'yi hemen alacaksınız

PTT de kredi veren kurumlar arasına katıldı. PTT'den kredinizi tek bir tuşla alabileceksiniz. İşte detaylar...

Bankalar çılgına döndü... Bu bankadan tek tuşla 2 bin 500 TL kazanacaksınız

Temmuz ayındaki zamdan önce müşterilerini kendi bünyelerine çekmek isteyen bankalar kampanyalar konusunda gaza bastı. En son Fibabanka tarafından yeni kampanya duyuruldu. Banka tarafından tek tuşla 2 bin 500 TL kazanmanın detaylarına yer verildi.

Deprem bölgesinde ekonomi nasıl canlanacak? İşte o 5 proje!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) bünyesindeki 12 sanayi odası başkanı, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen 11 ilin ekonomisi için buluştu. Başkanlar bölgenin yeniden canlandırılması amacıyla buluştu. İşte deprem bölgesi için planlanan projeler…

Hatay'daki 6.4'lük deprem çevre faylar için ne anlam taşıyor? Hangi bölgeler riskli? Hemen bakın!

Hatay'ın Defne ve Samandağ ilçesinde yaşanan iki deprem, birçok ilde de  hissedildi. Peki söz konusu bu deprem başka sarsıntıların habercisi mi? İşte merak edilen detaylar...

Dijital ekrandan canınızın çektiği kahveyi seçin o sizin yerinize hazırlasın! 12 Şubat 2023 fiyat listesi

Sütlü kahve sevenler için tasarlanan Tam Otomatik Kahve Makinesi, kahve öğütme işlevini pratik bir şekilde yapmanıza yardım olur. Otomatik kahve makinesi tek tuşla kahve seçimini gösteren tasarımı ile merak konusu olmaya devam ediyor.

Kırmızı et fiyatları deprem dinlemedi! Fiyatlar ithalata rağmen tırmanmaya devam ediyor

Deprem felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken kırmızı ette kesimhanelerde gelen zamlar hız kesmedi.

Korkmaz A863-01 Moderna Türk Kahve Makinesi  en uyguna nerede satılıyor? Fiyatları nedir? 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Türk kahvesini köz tadında zahmetsiz ve pratik bir şekilde tek tuşla hazırlamak artık çok kolay.

Boyasız Tuğla Deprem Haberi

Boyasız Tuğla Deprem

İşte o açıklama;


"Web sayfasında yayımlanan, “Boyasız binalar içten içe çürüyor!” başlıklı haberde; “...Yağmur suyu hem tuğlayı hem de inşaat demirini yiyip bitiriyor. Deprem bölgesindeki ülkemizde boyasız evler tehlike altında”, “...Sıvalı hatta tuğla ile yıllar geçiren binalar risk altında...” Şeklinde ifadelere yer verilmiş ve tuğla hakkında okuyucuların yanlış yönlendirilmesine sebep olmuştur.


Tuğla duvarlar günümüzde taşıyıcı değil, yapılarda çoğunlukla dolgu olarak, yani bağımsız hacimler oluşturmak için kullanılırlar. Deprem durumunda binayı tuğla duvarlar değil, betonarme elemanlar korumakla yükümlüdürler. Tabi deprem durumunda, tuğla duvarların betonarme elemanlara bir miktar olumlu katkısının da olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Bu yüzden tuğla duvarları boya ile ilişkilendirerek, deprem durumunda risk teşkil edebileceği gibi bir yorum yapmak, tamamen tekniğe ve mantığa aykırıdır. 


Ayrıca doğru pişmiş bir tuğlanın, zamanla erimesi kesinlikle söz...