07 / 07 / 2024

Bozcaada Abdulgani Mağ

Bozcaada Abdulgani Mağ

Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, adada, turizmin uluslararası boyuta ulaşması için "Bozcaada 'nın Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" projesini hazırladıklarını belirterek, "Projeyle sezonumuzu 6-7 aya çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Uğurlu Dükkan Bozcaada’da açıldı!

Kafeleri, tasarım mağazaları ve villaları ile dikkat çeken Uğurlu Dükkan şimdi de Bozcaada’da hizmete açıldı.

Bozcaada yapılaşma baskısıyla karşı karşıya kaldı!

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm cenneti Bozcaada yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Bozcaada ve Gökçeada kıyılarında yapılaşma iddiasına yanıt geldi!

Bülent Turan, Bozcaada ve Gökçeada kıyılarında yapılaşma iddiasıyla ilgili olarak, yereldeki belediye ve muhtarların o koylara hiçbir çivi çakmaması kaydıyla ihalenin iptaline karar verdi. Biz Bozcada ve Gökçeada'nın sesine kulak verdik." dedi.

Bozcaada Kentsel Tasarım Rehberi halkın onayına sunuldu!

Bozcaada Belediyesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan “Kentsel Tasarım Rehberi”ni ada halkının onayına sundu. Büyük önem taşıyan çalışma, Bozcaadalıların görüş ve önerilerini bekliyor…

Bozcaada imar planı neden iptal edildi?

BOZCAADA’nın yüzde 90’ını yapılaşmaya açacak olan plan, çevrecilerin itirazları üzerine iptal edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Adaların yapılaşma baskısı altında kalmaması için yeni düzenleme yaptık." dedi..

Bakan Güllüce: Bozcaada'da referandum yapılsın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bozcaada’daki yapılaşma ile ilgili olarak bir iletişim sıkıntısının yaşandığını söyleyerek, CHP milletvekilleri ve Belediye Başkanı'na "referandum" yapılmasını teklif etti.

Bozcaada betonlaşmaya karşı!

Bozcaada'yı imara açan yağma projesine karşı yürüyüş düzenleyen Bozcaadalüar, bakanlığa gönderilmek üzere yüzlerce itiraz dilekçesi topladı. Adalıların, eylemine, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz da destek oldu.

Çevre Bakanlığı Bozcaada için açıklama yaptı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Balıkesir - Çanakkale illeri için hazırlanan ve Bozcaada’da yapılaşma tartışmaları yaratan 1 / 100 bin ölçekli çevre düzeni planla ilgili açıklama yaptı.

Bozcaada turizmi dünyaya açılıyor!

Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, adada, turizmin uluslararası boyuta ulaşması için "Bozcaada 'nın Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" projesini hazırladıklarını belirterek, "Projeyle sezonumuzu 6-7 aya çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Wenice Kids, İtalya'da 300 mağaza birden açıyor

Wenice Kids, dünyanın moda merkezi İtalya'da bir yılda 300 mağaza açmaya hazırlanıyor

 

Çin'de taklit Wenice mağazası açıldı

Çinliler taklit ürünler konusunda sınıf atladı. Eskiden her türlü ürünü taklit eden Çinliler şimdi de yüzde 100 Türk sermayeli bir firma olan Wenice Kids mağazasını komple taklit edip aynısını Pekin'de açtı

Unitim, mağazalarının yüzde 9'unu kapattı

Lüks department store Harvey Nichols'ı Demsa'ya devreden Sephora, Aldo, Camper, Accessorize, G-Star Raw gibi markaları Türkiye'ye getiren Unitim, mağazalarının yüzde 9'unu kapattı

Mortgage mağduru İngilizler artıyor

İngiltere'de uzun aradan sonra Haziran ayında konut fiyatları yüzde 0,9 artsa da mortgage (tut-sat) mağdurlarının sayısı yükseliyor

Bozcaada Abdulgani Mağ Haberi

Bozcaada Abdulgani Mağ


Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kuzey Ege Denizi'nde bulunan adanın, Türkiye'nin incisi olduğunu söyledi. Adaya gelenlerin yüzde 90'ının yerli turist olduğunu ifade eden Mağ, yabancı turistin gelmesini de arzuladıklarını bildirdi. 


Bu amaçla "Bozcaada'nın Uluslararası Pazarlara Entegrasyonu" projesini hazırladıklarını ve projenin, Güney Marmara Kalkınma Ajansından (GMKA)  geçtiğini dile getiren Mağ, bununla yabancı turisti, nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında adaya çekmeyi amaçladıklarını belirtti. Böylece turizm sezonunu uzatmayı hedeflediklerini anlatan Mağ, 15 Haziran ve 15 Eylül arasındaki yaz sezonunda, büyük bir doluluk olduğunu, gelenlerin büyük çoğunluğunu yerli turistin oluşturduğunu kaydetti. 


"Nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında da Bozcaada çok güzel. Yabancı turist için bu doğa, kirlenmemiş çevre çok şey ifade ediyor" diyen Mağ, yabancı turistleri adaya çekebilme adına Türkçe'nin yanı...