03 / 05 / 2024

Bozcaada turizmi

Bozcaada turizmi

Karanvan Turizm Genel Müdürü Gianluigi Baltazzi, kruvaziyer gemilerin gelecek yıl mayıs ve ekim aylarında Bozcaada ilçesine 11 sefer düzenleyeceğini söyledi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz durumu değerlendirdi.

Bozcaada'da kruvaziyer turizmi gelişiyor!

Karanvan Turizm Genel Müdürü Baltazzi: "Bozcaada'ya önümüzdeki yıl mayıs ve ekim aylarında 11 sefer düzenlenecek. Gemiler adanın yaklaşık 1 mil açığında demir atacak. Yolcuların 150 kişilik tender botlarla adaya çıkmaları sağlanacak" dedi.

Ata Demirer'in Bozcaada'daki evini su bastı!

Ata Demirer bayramı Bozcaada'daki evinde geçirdi. Çıkan fırtınata çatısı uçan evi su bastı. Demirer, yakınlarını arayarak bu durumdan dert yandı.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Bozcaada’da trafik devrimi!

Çanakkale’nin Kuzey Ege’deki turizm merkezi Bozcaada’da, İlçe Trafik Komisyonu ‘devrim’ niteliğinde kararlar aldı. Trafik kargaşasını önlemek için ada merkezi, turizm sezonu boyunca araç trafiğine kapatıldı.

Ordu-Giresun Havaalanı turizmi hareketlendirdi!

Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile turizm hareketliliğinin arttığını belirterek, "Havaalanının açılması Ordu’da turizmi hareketlendirdi. Bu günlerde bunun en somut örneğini belgeli tüm otellerin dolu olmasından görebiliyoruz" dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Sağlık turizmi için ülkemize gelen kişi sayısı 4 katına çıkacak!

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin bilgisini ve konum avantajı ile önümüzdeki 8 yıl içinde sağlık turizmi için ülkemize gelecek olan kişi sayısını 4 katına çıkartarak 2 milyon kişiyi hedeflediklerini belirtti.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

Güral Gür: Rusya'daki kriz turizmi olumsuz etkiliyor!

NG Hotels&Resorts İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür Rusya'daki gelişmeler sonrasında turizmi değerlendirdi. Güral Gür Rusya'da yaşanan olayların Türkiye turizmine olan olumsuz etkilerinin halen devam ettiğini ifade etti.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Yusuf Ziya Yılmaz: Samsun turizmi atağa hazırlanıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde turizmi canlandırmak ve geliştirmek amacıyla gerçekleştirdiği Samsun ve Çevresi Turizm Alt Yapı Birliği (SAMTAB) eylem planı toplantıları sonuç verdi.

Ev turizmi için 15 müfettiş görevlendirildi!

Türkiye'de, her yıl ciddi oranda büyüyen "ev turizmi" pazarında kayıt dışı kiralanarak önemli miktarda vergi kaybına yol açtığı iddia edilen tatil yörelerindeki konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Bozcaada turizmi Haberi

Bozcaada turizmi

Baltazzi Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kruvaziyer turizminin ekonomik getirileıini sayısal verileri ortaya koyarak paylaştı. 

Ege'yi de içine alan Akdeniz çanağının, toplam kruvaziyer turizmi pastasının yüzde 72'sini oluşturduğunu aktaran Baltazzi, geçen yıl Türkiye'ye bin 700 civarında sefer düzenlendiğini belirtti. 


Yunanistan ve Türkiye'yi kruvaziyer turizmi alanında karşılaştıran Baltazzi, komşu ülkenin bu sektörden ciddi gelir elde ettiğini vurguladı. 


Baltazzi.Türkiye'nin de kruvaziyer sektöründe gelişime açık bir ülke olduğunun altını çizdi. 

Bozcaada'nın Ege'deki Yunan adalarına yakınlığı ve İstanbul'a geçiş yolu üzerinde bulunması nedeniyle kruvaziyer sektörü için önemli bir noktada olduğunu söyleyen Baltazzi, adaya gelecek yıl mayıs ayından itibaren test amaçlı ziyaretlerin yapılacağını bildirdi. 


Yolcuların adaya nasıl çıkış yapacağı konusunda katılımcıları aydınlatan Baltazzi. şu bilgileri paylaştı: "Tender Limanı dediğimiz sistemle yolcuların adaya çıkışını sağlayacağız. Yani, gemiler...