24 / 07 / 2024

Briket üretimi yasaklandı mı

Briket üretimi yasaklandı mı

İnşaat sektöründe tuğla yerine de kullanılabilen briket malzemesinin üretimi 1958 yılında yasaklanmış... İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu

Ford marka araçların satışına ve üretimine yasak kararı geldi. Ford söz konusu yasakla ilgili açıklama yaptı. Üretim ve yasak kararı kısa süre içinde uygulamaya girecek. Volkswagen de benzer bir yasaktan son anda kurtuldu. İşte detaylar...

Çin’in çelik üretimi 2018 Ocak-Kasım döneminde yüzde 8,3 arttı!

Çin'in çelik üretimi 2018 yılının ilk 11 aylık döneminde yıllık yüzde 8.3 artışla 1.01 milyar tona yükseldi...

Avrupa'da inşaat üretimi Eylül'de arttı!

İnşaat üretimi, eylülde bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 2, AB'de ise yüzde 1,7 artış kaydetti..

Yeni Zelanda'da yabancılara ev satışı yasaklandı!

Yeni Zelanda'da emlak fiyatlarının düşmesi için yeni bir karar alındı. Ülkedeki konut fiyatlarının düşmesi için yabancılara emlak satışı yasaklandı.

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

Avrupa'da inşaat üretimi Ağustos'ta yüzde 0,5 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi Avrupa'da inşaat üretimi Ağustos 2018 sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, Avrupa'da inşaat üretimi yüzde 0,5 azalış gösterdi.

İtalya Güney Tyrol'de yabancıya konut satışı yasaklandı!

İtalya'nın Güney Tyrol bölgesinde yabancıların bölgeden konut almaları yasaklandı. Yasağa İtalyanlar da dâhil olmak üzere bölgede yaşamayan yabancılar dahil edildi. 

Avrupa'da inşaat üretimi Temmuz'da arttı!

İnşaat üretimi, Temmuz ayında bir önceki aya göre Avro Bölgesi'nde yüzde 0,3, AB'de ise yüzde 0,4 artış kaydetti

Çimento üretimi 6 ayda yüzde 4,45 oranında arttı!

2018 yılı Ocak-Haziran döneminde çimento üretimi, geçen yıla göre yüzde 4,45 oranında arttı. Aynı dönemdeki üretimin yüzde 9,9’u ihraç edildi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi Haziran'da yüzde 2,5 geriledi! 

Türkiye İMSAD Ağustos 2018 Sektör Raporu’nu yayınladı. Raporda yayınlanan verilere göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 2,5 geriledi.

Dünya çelik üretimi Temmuz'da yüzde 5,8 arttı!

Dünya Çelik Birliği tarafından açıklanan Temmuz ayına ilişkin çelik üretimi rakamlarına göre; küresel ham çelik üretimi Temmuz ayında yüzde 5,8 artışla 154,6 milyon ton oldu...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 16,2 arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. İnşaat malzemesi sanayi üretimi ilk çeyrekte yüzde 16,2 arttı..

Majorca Palma'da turistlere ev kiralanması yasaklandı!

İspanya'nın Majorca Adası'ndaki tatil kenti Palma'da turistlere ev kiralanması yasaklandı. Palma turistlere kiralamayı yasaklayan ilk Avrupa bölgesi oldu.

Briket üretimi yasaklandı mı Haberi

Briket üretimi yasaklandı mı

İnşaatta tuğla yerine de kullanılan briketin üretiminin 1958 yılında yasaklandığı ortaya çıktı... Şimdi kullanımı ve üretimi serbest olan briketin imalatı 1958'de yasaklanmış....


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın haberine göre; 1958 yılında inşaatlarda tuğlaya nazaran çok kolay işlenen brikete rağbet artmış. Briket imalinin yasaklanmasının nedeni ise çimento sıkıntısından kaynaklanmaktaymış...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...