21 / 05 / 2024

Brooklyn Köprüsü çöktü mü

Brooklyn Köprüsü çöktü mü

ABD’nin mega metropolü New York’taki Brooklyn Köprüsü’nde şiddetli fırtına nedeniyle alt geçitlerinden birinde çökme meydana geldi. Beş yayanın yaralandığı kazada geçitte de önemli bir hasar oluştu

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yeni detayları ortaya çıktı!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkalelilerin merakla beklediği projede ilk detaylar gün yüzüne çıkmaya başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde yol göründü!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Blok montajların tamamlanmasıyla dev köprünün yolu gün yüzüne çıktı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün silüeti belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ana hatlarının çekilmesi ile  çalışma platformu olarak kullanılacak kedi yolunun inşaatı büyük oranda bitti. Avrupa ve Asya kıtaları, Lapseki'den Gelibolu yakasına kadar uzanan kedi yolu ile birbirine bağlanınca, Çanakkale Köprüsü silueti de ortaya çıktı. 

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Elazığ'daki tarihi Maden Köprüsü çöktü!

Doğal olmayan heyelan riski altında bulunan tarihi Elazığ Maden Köprüsü son dönemde yağışların da etkisiyle yıkıldı...

Tayvan’da Nanfangao Köprüsü çöktü!

Tayvan’da Yilan bölgesinde yer alan turistik yerlerden biri olan Nanfangao limanındaki kemerli köprü çöktü. Gerçekleşen kazada en az 10 kişinin yaralandığı ve 5 kişinin kaybolduğu iletildi..

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanı imar planı askıda!

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Okmeydanı Araç Köprüsü Projesi imar planı askıda!

Beyoğlu İlçesi, D-100 Karayolu Üzeri Halıcıoğlu - Okmeydanı Araç Köprüsü Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Siirt Beğendik Köprüsü çöktü!

Türkiye'nin en büyük konsol viyadüklü köprüsü olan ve yapımı tamamlanma aşamasına gelen Siirt Beğendik Köprüsü çöktü.

Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesi imar planı değişikliği askıda!

Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü imar planı askıda!

İstanbul Bakırköy ilçesi, Florya Demiryolu Alt Geçit Köprüsü Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı...

Brooklyn Köprüsü çöktü mü Haberi

Brooklyn Köprüsü çöktü mü



ABD’nin mega metropolü New York’taki Brooklyn Köprüsü’nde şiddetli fırtına nedeniyle alt geçitlerinden birinde çökme meydana geldi.


Beş yayanın yaralandığı kazada geçitte de önemli bir hasar oluştu. Yayaların, köprüdeki dekoratif taşların yerinden sökülerek kendilerine isabet etmesiyle yaralandığı belirlendi. Bu taş kazası, 131 yıllık ikonik köprüde ilk değil. 1999 yılında da köprünün parçaları gevşeyip yıkılmaya başlayınca köprü, 35.5 milyon dolarlık acil bir restorasyondan...