18 / 05 / 2024

brüksel meydanı türk halısı motifli çiçekler

brüksel meydanı türk halısı motifli çiçekler

Belçika'ya Türk işçi göçünün 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında Brüksel'in tarihi meydanı Grand Place, devasa Türk halısına dönüşecek. Türk halısı motifi, Grand Place'da 14-17 Ağustos tarihleri arasında 17 bin begonya çiçeği ile yapılacak...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük iddiası! Meclis gündemine taşındı! 

CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanmada usulsüzlük yapıldığı iddiası ile ilgili soru önergesi verdi. İşte ayrıntılar...

Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası... Dolar resmen meydan okuyor

Dolar endeksi 20 yıl aradan sonra zirveye yükselirken gelişmiş ülkelerin para birimlerine karşı hızlıca yükseldi. Euro, Sterlin, Japon Yeni, Çin Yuanı, Türk Lirası'na dolar resmen meydan okuyor...

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Keçiören Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı projesi hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Keçiören Belediyesi'nin, üstünde müzikli fıskiye sistemi ve süs havuzunun bulunacağı 400 araçlık otopark projesiyle beraber "Türk Dünyası Su ve Gül Meydanı" projesinin de inşaat çalışmalarına hız verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Brüksel'de yabancıya ev vermem diyene ceza!

Brüksel Belediyesi, ırk, fiziki engel ve cinsiyet gibi nedenlerle ayrımcılık yapan emlakçılara ceza verecek.

Türk yatırımcılara Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlıyor! 

Kapalı Maraş'a yönelik açılımın çok önemli olduğunu belirterek, Türk yatırımcılara "Kıbrıs'ta yeni bir dönem başlamıştır. Maraş'ta önemli gelişmeler olacak. Türk yatırımcılar ona göre projeler geliştirmeli" çağrısı yaptı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Türk İnşaat sektörü dünyaya meydan okuyor!

Türkiye'nin yapı stoğuna bakınca, Türk inşaat sektörünün Cumhuriyet tarihi boyunca pek parlak işler çıkarmadığım söylemek mümkün.

brüksel meydanı türk halısı motifli çiçekler Haberi

brüksel meydanı türk halısı motifli çiçekler


Belçika'ya Türk işçi göçünün 50'nci yılı etkinlikleri kapsamında Brüksel'in tarihi meydanı Grand Place, devasa Türk halısına dönüşecek.


Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, turizmden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Philippe Close, Türk asıllı Belediye Meclis Üyesi Şevket Temiz ve ve Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği Müsteşarı Oya Yazar Turan'ın ortak basın toplantısyla duyurduğu Türk halısı motifi, Grand Place'da 14-17 Ağustos tarihleri arasında 17 bin begonya çiçeği kullanılarak yapılacak.


Brüksel'in en önemli turizm mekanında, meydanın ortasında 75 metre uzunluğunda ve 25 metre eninde, toplam 1875 metrekarelik alana Anadolu kilim motiflerinden esinlenerek döşenecek çiçek halıya 3 günlük sergi süresince 150 bin ziyaretçi bekleniyor. Çiçek halı, 5 avro ücret karşılığında Grand Place'daki tarihi belediye binasının tepesinden görülebilecek.


Çiçek halının 14 Ağustos akşamındaki açılışında ışık ve ses gösterisi ve müzik...