19 / 05 / 2024

brütten net metrekare hesaplama

brütten net metrekare hesaplama

Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Emekli olunca ne kadar maaş alırım 2024? Brütten nete kalem kalem maaş hesaplama!

Pek çok kişi emekli olunca ne kadar maaş alacağı ile ilgili detayları merak ediyor. İşte E-devlet üzerinden brütten nete kalem kalem maaş hesaplama...

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Merkez Bankası’nın net rezervleri iki ayda 21,5 milyar dolar büyüdü!

Başkan değişiminin ardından yeniden rezerv biriktirmeye başlayan Merkez Bankası’nın “net” rezervinde 2 Haziran sonrasındaki on haftada toplam artış 21,5 milyar dolara ulaştı. Banka’nın brüt rezervi 116 milyar 319 milyon dolara ulaştı.

Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari ücretliye 11  bin 760 lira maaş! Brüt yerine Net ödeme, 10 senelik prim desteği ve vergide yüzde 90 indirimi de ek! İşte bütün ayrıntılar...

Deprem konutlarının detayları peş peşe geldi! En çok zemin artı 3-4 katlı ve 3+1 konutlar yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 şehirde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut ile 73 bin 972 köy evi inşa edilecek. Zemin artı 3-4 katı aşmayacak konutlar, brüt 105 metrekare, net 85 metrekare ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. İşte ayrıntılar ve görseller...

Merkez Bankası'nın net rezervleri alarm seviyesinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre brüt rezervler 30 Eylül haftası itibariyle 3,8 milyar dolar düşüşle birlikte 107 milyar dolar oldu. Net rezervler ise aynı dönemde yatay bir görünümle birlikte 9,7 milyar dolarda kalırken, swap hariç net rezervler de rekor düşük seviyeye geriledi.

Mistral GYO, Mistral İzmir'deki 2 ofisi 20 milyon TL'ye sattı!

Mistral GYO'nun Mistral İzmir projesi, ofis kulesinde 46.katta bulunan toplam brüt 812 metrekare yüzölçümündeki 2 adet gayrimenkul KDV hariç 15 milyon 250 bin Türk Lirası bedelle satıldı, KDV dahil 19 milyon 995 bin Türk Lirası tahsilatı yapıldı.

Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkul sektöründeki net görev ve tanımlamalarıyla sektörü daha verimli ve organize bir hale getiren Oğuz Taşpınar, Kuzey Kıbrıs'ta arsa yatırımı ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 450 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin 31 Aralık 2020 itibarıyla brüt dış borç stoku 450 milyar dolar, net dış borç stoku ise 268,9 milyar dolar oldu.

Emlak Konut GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Emlak Konut GYO'nun ortaklarının maliki bulundukları paylarının 2020 yılı kar payı kuponları karşılığında nakden/hesaben brüt (=Net) 0,021700 TL olarak dağıtılmasına karar verildi. 

Mistral GYO, Mistral İzmir'deki ofisi 3.8 milyon TL'ye sattı!

Mistral GYO'nun Mistral İzmir projesi, ofis kulesinde 33.katta yer alan brüt 240 metrekare yüzölçümünde ve ofis niteliğindeki gayrimenkulü 3 Mart 2021 tarihinde, KDV hariç 3 milyon 850 bin TL tutarla peşin olarak satıldı ve devir işlemleri tamamlandı. 

Mistral GYO'nun Mistral İzmir projesinde toplam kira tutarı 1 milyon 13 TL'ye ulaştı!

Mistral GYO'nun Mistral İzmir projesi, ofis kulesinde yer alan brüt 476 metrekare (yarım kat) yüzölçümünde ve ofis niteliğindeki bağımsız bölümün, 8 yıl süreli, aylık kira ödemeli olarak kiralanması için ek bir sözleşme imzalandı.

brütten net metrekare hesaplama Haberi

brütten net metrekare hesaplama

Konutlarda net metrekare nasıl hesaplanır?

Ev satın alırken brüt ile net metrekareye göre hesap yapmak gerekiyor. Piyasada satış ve tanıtım ofislerinde satılan evin brüt metrekaresi belirtilmekte, bu sebeple alıcılar satın alacağı evin net ölçümünü göremiyor.  Satıcı firma yüksek metrekare göstererek dairenin cazibesini artırmaya çalışabiliyor. 


Net metrekare, brüt metrekare kadar kullanılmayan bir alan hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Brüt metrekareye, net metrekareden daha çok alan dahil ediliyor. Bu nedenle de konut alım satımlarında daha büyük olan alan hesabı ‘brüt metrekare’ kullanılıyor. 


Net metrekare alanları... 

Bağımsız bölüm içerisindeki kapalı olup duvarlar arasında kalan net alan oluyor. Net alana; kapı ve pencere eşikleri, 2.5 cm’i geçmemek koşuluyla sıva payları, kolonlar, duman, çöp, atık, tesisat ve hava bacaları ile ışıklıklar, bağımsız bölüm içindeki asansör ve galeri boşlukları, tesisat...