16 / 05 / 2024

Bu yıl tamamlanacak metro hatları

Bu yıl tamamlanacak metro hatları

İstanbul’un raylı sistem projelerinden bir çoğu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Raylı sisteme 111 kilometre daha eklenecek.

Ankara-Sivas YHT bu yıl tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Boğaçayı Projesi'nin ilk etabı bu yıl tamamlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’nin en önemli projelerinden Boğaçay Projesi'nin ilk etabının bu yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Muğla Sosyal Yaşam Merkezi bu yıl tamamlanacak!

Kurulduğu 2014 yılından bu güne kadar Muğla’ya 862 Milyon lira yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal yaşam merkezini de yıl içinde tamamlayacak.

İşte bu yıl tamamlanacak metro hatları!

Geçtiği bölgelerdeki gayrimenkullerin fiyatlarını artıran metro hatları ulaşımı da kolaylaştırıyor. İşte inşaatı bu yıl içerisinde tamamlanacak metro hatları...

Muş Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanacak!

Muş'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanıyor.

Karabağlar'ın yeni imar planları bu yıl tamamlanacak!

Karabağlar'da en büyük sorun olan imar planları bu yıl tamamlanacak. Karabağlar'da imar planı sorunu çözülecek.

Bu yıl sonuna kadar 8 OSB projesi tamamlanacak!

Bakan Özlü, bu yıl sonuna kadar, 19 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacak 8 organize sanayi bölgesi ve 4 sanayi sitesi projesini, 2017’de ise 31 bin kişiyi istihdama olanağı sunacak 9 OSB ve 2 SS projesini tamamlayacaklarını belirtti.

Sivas OSB'de 3. kısım bu yıl tamamlanacak!

Sivas Organize Sanayi Bölge Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu Sivas OSB yatırımlarını anlattı. Sivas OSB'de bu yıl 3. kısımın tamamlanacağını söyledi.

Kırşehir Kültür Merkezi bu yıl tamamlanacak!

Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Kırşehir Kültür Merkezi’nin bu yıl içinde bitirileceğini belirterek açıklamalarda bulundu. Şahin: "kentsel dönüşümün ilk etabı Kırşehir Kültür Merkezi’dir" dedi.

TOKİ Soma 301 Konutları bu yıl tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, 301 madencinin aileleri için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bu yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi bu yıl tamamlanacak!

Yıldırım: "Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin ortaklaşa yürüttüğü en önemli ulaşım projelerinden biri olan Bakü-Kars-Tiflis Demiryolu Projesi'nde hedefimiz, hattı bu yıl sonuna kadar mutlaka tamamlayıp, tren yürütmektir" dedi.

İDTM fuar alanının birinci etap inşaatı bu yıl başlayacak!

Türkiye'nin en büyük fuar alanı yatırımına başlamaya hazırlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), uzun vadede tamamlanacak fuar alanının birinci etabı inşaasına bu yıl başlayacak. Birinci 2017'den, projenin tamamı ise 2019'da bitecek.

Anamur-Gazipaşa yolundaki 4 tünel bu yıl tamamlanacak!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Anamur- Gazipaşa yolundaki 4 tünelin bu yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Bu yıl tamamlanacak metro hatları Haberi

Bu yıl tamamlanacak metro hatları

İstanbul'da yoğun çalışmalarla yapımı süren raylı taşımacılık sistemlerinın bir çoğunda sona yaklaşılıyor.  Sabah Gazetesi'nden  Kazı ve ray döşeme işlemleri tamamlanan etapların açılış tarihleri belli oldu. 

1-) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık ayında hizmete açılan Üsküdar-Ümraniye metro hattının ikinci etabı da Haziran ayında çalışmaya başlayacak. Toplam 7 istasyondan oluşan 9.5 km uzunluğundaki Ümraniye- Yamanevler-Çekmeköy metrosu hizmete girdiğinde Üsküdar-Çekmeköy arası 27 dakikaya inecek. 

2-) 2011 yılında hizmete giren Marmaray'ın devamı olarak projelendirilen ancak uzun yıllardır tamamlanamayan Gebze-Halkalı tren hattı da bu yıl tamamlanacak. 63 km uzunluğundaki hat sayesinde İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna kesintisiz ulaşım sağlanacak. 

3-) Kabataş'tan Tekstilkent'e kadar erişimi sağlayan metro hattının ikinci etabını oluşturan Mecidiyeköy - Mahmutbey kısmı da Aralık ayında tamamlanarak hizmete açılacak. 18 km'lik metro hattı sayesinde, saatte...